Над 70% от билетите за гостуването на Джон Малкович в Народния театър бяха продадени в първите 2 часа от тяхното пускане. Дълги опашки се извиха пред театъра часове преди отварянето на двете каси.

Огромният зрителски интерес към спектакъла „В самотата на памуковите полета“ с участието на холивудската звезда Джон Малкович и литовската актриса Ингеборга Дапкунайте подтикна десетки граждани да чакат старта на продажбите в 12:00 часа, съобщиха от театъра.

55 евро е най-скъпият билет за Малкович в Гърция

В първите 2 часа се продадоха повече от две трети от билетите за представленията на 16, 17 и 18 февруари 2023. Гостуването на световноизвестните актьори в София е уникално събитие за България, което Народният театър реализира изцяло със собствени средства.

Снимка: БГНЕС

Достъпът на българския зрител до театрални продукции с участието на световноизвестни имена е силно ограничен. Затова ръководството на театъра прие това предизвикателство и осигури на публиката възможността на живо да се срещне с изкуството на Джон Малкович и Ингеборга Дапкунайте в постановката на Тимофей Кулябин.

Пускат билети по 400 лв. за Джон Малкович в Народния театър

Спектакълът „В самотата на памуковите полета“ е създаден по пиесата на Бернар- Мари Колтес, която е написана през 1985 г. Действието се развива „от другата страна на времето“ – в тъмните часове на нощта, когато се срещат Дилър и Клиент и се оплитат в опасна игра на купуване и предлагане, в която властват страхът, желанието, сексуалността, потиснатата вина и агресията.

Обектът на „сделката“ остава неназован. Пази се някаква болезнена тайна, която не може не само да бъде изказана, но и смирена с вътрешната мяра за добро и зло, за правилно и неправилно. 

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм