За първи път световноизвестният американски актьор Джон Малкович ще играе на българска сцена. Той ще участва в режисирания от Тимофей Кулябин спектакъл „В самотата на памуковите полета”. Постановките са на 16, 17 и 18 февруари.

Пускат билети по 400 лв. за Джон Малкович в Народния театър

Малкович. Снимка: БГНЕС

Цените на билетите са в диапазона от 50 до 400 лв. Опашки се извиха пред касите на Народния театър, а малцина са тези, които успяха да се сдобият с билети от най-ниската ценова категория. Заваляха и редица оплаквания на Facebook страницата на театъра заради забавяне в онлайн системата за билети, което лиши от възможността за достъп до най-ниските ценови категории.

До 110 лева за билет в Народния театър

Дни преди спектакъла на Малкович в София той ще бъде игран и в съседна Гърция, където, оказа се, цените за билетите са значително по-ниски. Най-ниската категория билети в Атина е 7 евро, а най-скъпият билет се продава за 55 евро. Редовните билети са на цени от 7 евро. 5 евро струват билетите за безработни, налични във всички зони за сядане и за всички събития. 5 евро струват и билетите за хората с увреждания и техните придружители. 

Актьори от Народния театър „Иван Вазов” подеха подписка в подкрепа на режисьора Александър Морфов

Това предизвика серия от реакции в социалните мрежи и дори излязоха предложения за закупуване на самолетни билети София - Атина, с което удоволствието да гледаш Малкович на живо в Гърция ще излезе по-евтино, отколкото на родна земя. Най-евтиният билет за един от дните, в които Малкович ще бъде в Гърция, е на стойност 76 евро. Изчисления, че изборът човек да си продаде колата и да гледа „В самотата на памуковите полета” в София или просто да я запали и да ходи до Гърция с нея, също не липсваха.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм