Френският президент Еманюел Макрон обяви глобална "криза на демокрациите", която според него е причинена от продължителния натиск върху отворените общества, предаде БГНЕС.

Боряна Димитрова пред Дарик: В цяла Европа има размиване на идеологически граници

"Мисля, че имаме голяма криза на демокрациите, на това, което бих нарекъл либерални демокрации. Трябва да признаем това. Защо? На първо място, защото отворените общества, откритите и изцяло готови за сътрудничество демокрации оказват натиск върху своите народи. Това може да ги дестабилизира", каза Макрон.

Иван Костов: Преходът ще приключи, когато имаме върховенство на закона

Макрон заяви, че натискът, на който са подложени отворените общества през последните няколко години, е довел до криза на средната класа в различни страни.

Партията на Макрон официално се преименува на „Възраждане“

"Ето защо винаги трябва да уважаваме желанията на хората, ориентацията на средната класа, целия напредък, постигнат от нашите демокрации, да приемаме различните култури, да сме отворени и да си сътрудничим. Това е въпрос на баланс", добави той. 

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм