На 26-ти септември, вторник, от 19 часа, в голямата зала на Доходното здание русенци и гостите на града ще имат възможност да се впуснат в едно забележително  музикално приключение.

Държавна опера - Русе представя Галаконцерт-спектакъла "МАРС И ВЕНЕРА" - Тенори VS. Сопрани. Трима смели и чаровни тенори ще се изправят срещу три темпераментни и дръзки сопрана в невероятен Галаконцерт-спектакъл. Даниела Караиванова, Глория Пенчева и Нели Петкова, привърженички на Венера, ще се съревновават с  Борис Луков, Михаил Михайлов и Петър Костов, подвластни на Марс.

Обединител във вечния спор между мъжкото и женското начало ще бъде талантливата и безкомпромисна Маестра Вилиана Вълчева, а свидетел, разбира се - публиката. 

Чуйте интервюто с талантливата диригентка Вилиана Вълчева пред Дарик. В него тя разказва за предизвикателствата в професията, за любовта си към оперното изкуство и пианото, за облеклотото на дамите на диригентския пулт, за заглавията в новия творчески сезон на Държавна опера - Русе. 

За магията в тази красива музикална надпревара ще допринесат неувяхващи и любими творби от световната музикална съкровищница, изпълнени под съпровода на блестящият оркестър на Държавна опера - Русе.

В програмата ще бъдат представени изключително мелодични и познати на всички италиански канцонети, песни от репертоара на Андреа Бочели, арии и ансамбли от композитори като Бърнстейн, Уебър, Леонкавало, Делиб, Пучини и други.

Билети могат да бъдат закупени както на касата на Опера, така и онлайн чрез уебсайта www.ruseopera.com.