Големият Горан Брегович пристига в Пловдив за ексклузивно участие на новооткрития стадион “Христо Ботев” на 11 септември! Известният музикант и композитор, носител на множество награди, ще направи исторически концерт. Това ще бъде първият музикален концерт от този калибър, който ще се състои на обновения стадион, с което Пловдив дава силна заявка да се превърне в музикална столица на България.

Фантастичният Горан Брегович е добре познат с умението си да съчетава класически оркестрови аранжименти с традиционни балкански мелодии и модерни стилове като рок и поп. Освен автор на популярни балкански мелодии като „Месечина” и „Калашников”, Горан Брегович е един от най-значителните автори на филмова музика в Европа, включително и за култовите филми “Ъндърграунд” и “Аризонска мечта”. Неговите емблематични хитове, включително „Mesecina“, „Kalashnikov“ и „Beauty Sonata“, са познати и обичани от българските музикални фенове, а самият Брегович обещава шоуто му в Пловдив да бъде запомнящо се. През цялата си кариера Брегович е продал над 20 милиона записа и е композирал музиката за повече от 60 филма.

За да подчертаят духа на единство и подкрепа сред членовете на клуба и феновете, домакините  от ПФК Ботев, са решили част от приходите от предстоящото музикално събитие на 11 септември, да бъдат дарени за каузата на развитие на музея на ПФК Ботев, който ще съхранява наследството на клуба - “Нека заедно напишем нова глава в клубния летопис, като подкрепим тази важна стъпка, имаща за цел да превърне нашия дом в притегателна точка за музикални фестивали и големи културни събития!”, коментира  медийният директор на клуба Любослав Лозанов.

Билетите за предстоящия концерт на мега звездата на балканската музика Горан Брегович вече са в продажба  и могат да бъдат закупени в мрежата на Евентим и на Колежа.БГ.