Събота и неделя в Дупница и Сапарева баня ще се проведе състезанието по колоездене за купа „Долчини“. Това ще бъде петото му издание.

В събота на летището край Сапарева баня ще се проведе купа „Долчини“ индивидуално по часовник, то започва в 8.30 часа.

Купа „Долчини“ за юн.старша възраст, мастърс и елит започва в 15 часа от пл. „Свобода“ в Дупница. Те ще карат заедно до Сапарева баня, където ще започне същинския старт. Тази година изкачване към Паничище няма да има, а ще бъдат направени 10 обиколки по трасето в града, като дължината на една обиколка е 9,180 км между Сапарева баня, Самоковско шосе, с. Сапарево, кв. Гюргево. След 10-тата обиколка ще финишират пред сградата на община Сапарева баня.

Над 240 се очаква да бъдат състезателите, като идват най-добрите в този спорт. Заявки са подадени и от състезатели от Северна Македония и Сърбия.

На 22 май състезанието ще се проведе само в Дупница, там където се провежда и в предишните издания, на ул. „Св. Иван Рилски“, малко над градинката „Левски“. Състезанието е тип „Критериум“ в обиколки чрез елиминации на последните преминали във всяка една обиколка, като дължината на обиколката е 960 м. Стартът ще бъде даден в 10 часа. Ще има състезание и за най-малките любители на колоезденето.

Заради състезанието ще се наложат известни промени в движението по улиците. През цялото време ще има патрули, които да регулират придвижването на автомобилите.