„Целта ни е да влезем с активно представителство в Общински съвет Русе и да имаме своя глас с нашите политики и идеи. Направихме регистрацията с ясното съзнание, че ние може само да спечелим и да привлечем много млади хора, както и тези, които до момента не са гласували. Ние сме положително настроени и ще работим за името на град Русе и за по-доброто бъдеще“, каза днес пред медиите Кристиян Вълчев, който е кандидатът за кмет и водач на листата с общински съветници на “Движение Гергьовден“ Русе. 

Партията регистрира в Общинската избирателна комисия своя кандидат кмет и листата си с кандидати за общински съветници.

Листата е съставена от 14 души, които са подбрани експерти в различни области. Те имат иновативни идеи за развитието на общината и превръщането й в един модерен и притегателен център за инвестиции. Кандидатите за общински съветници не са се занимавали активно с политика и не са включвани в партийни листи.

„Зад нас застават и много експерти, които няма да са в листата, но ще помагат активно. Целта ни е Русе да стана по-добро място за живеене, като ще работим най-вече върху повишаване на качеството на живот и създаването на удобство на гражданите чрез оптимална градска среда“, каза още Вълчев.

Кандидатът за кметство Бъзън е Венцислав Маринов.

„Надяваме се на една успешна кампания. Очакваме от русенци подкрепа на изборите, за да имаме силно присъствие в Общинския съвет“, допълни още Вълчев.

Той благодари на ръководството на “Движение Гергьовден” в лицето на доц. д-р Драгомир Стефанов, който подкрепи каузата на местната структура, кандидата за кмет и кандидатите за общински съветници, а също и на почетния председател Любен Дилов, както и на изпълнителния съвет на партията. 


 

Ето и пълният списък на кандидатите на политическа партия “Движение Гергьовден - Русе”:

1. Кристиян Вълчев 

2. Елина Теодорова

3. Марияна Чолакова

4. Валентина Пенева

5. Иво Петров

6. Камелия Тодорова

7. Габриел Горанов

8. Ралица Георгиева

9. Петко Няголов

10. Мартин Стоянов

11. Ирена Пейкова

12. Красимир Иванов

13. Радостина Вълкова

14. Тодор Донев