58-годишният Рок говори подробно за инцидента на наградите "Оскар" през 2022 г. на живо по време на комедийния спектакъл на Netflix, пишат от Би Би Си.

"Знаете какво казват хората, казват, че "думите болят", - каза Рок. "Всеки, който казва, че думите болят, никога не е бил удрян в лицето."

Оттогава Уил Смит заяви, че "бутилираната" ярост е довела до действията му.

Жестоки сблъсъци между полиция и протестиращи в Гърция (видео)

Конфронтацията се превърна в повод за разговори на културно равнище относно апетита на Америка към непринуденото насилие, тъй като на Смит беше позволено да остане на церемонията и по-късно прие първия си "Оскар" за най-добър актьор.

Рок беше похвален, че е запазил самообладание след инцидента.

В първото комедийно шоу на стрийминг услугата на живо, Крис Рок включи в комедията си "селективно възмущение", в която засегна широк кръг от въпроси, включително "awake" културата, Меган Маркъл и политиката.

"Ще се опитам да направя шоуто, без да обиждам никого", каза Рок, като намекна за кавгата със Смит. "Защото никога не знаеш кой може да се развълнува."

По-късно той добави, че Америка "е толкова прецакана в момента, че ако руснаците дойдат тук сега, половината страна ще каже "да ги изслушаме".

Свилен Ноев от Остава: Тъпото клише „музикант къща не храни“ не е вярно

Но той остави най-доброто за накрая и използва последните моменти от шоуто, за да се обърне към инцидента с Уил Смит.

"Хората питат: "Болеше ли? Все още боли! В ушите ми звъни Summertime", каза Рок, визирайки сингъла на Смит от 1991 г.

"Поех този удар като (Мани) Пакиао", похвали се Рок под одобрителните възгласи на публиката.

Като намек за заглавието на шоуто, Рок заяви, че според него Смит практикува "селективно възмущение" и че шамарът е свързан по-скоро с проблемите във връзката на Смит и съпругата му Джада, отколкото с шегата му за Оскарите.

Двойката е откровена за възходите и паденията в отношенията си и дори публично е разглеждала проблемите си в предаването на Джада "Red Table Talk" във Facebook.

"На всички тук са изневерявали, но никой от нас не би дал интервю по телевизията на човека, който му е изневерил.", пошегува се Рок. "Тя го е наранила много повече, отколкото той мен."

Морфов: Цялата държава се е впила в нормалните хора и смуче кръвта им

Социалните медии се изпълниха с реакции на това, че Рок най-накрая е разгледал инцидента, като мнозина отбелязаха как артисти като Рок често се смеят през болката си.

Други смятат, че шегите на комика за това, че подкрепя робовладелците в последния филм на Уил Смит "Еманципация", са били твърде голяма хапка.

Малко преди да пусне микрофона и да напусне Рок завърши специалното предаване, като каза защо е решил да не се бори.

"Имам родители! Защото съм възпитан! Аз съм възпитан от родители. И знаете ли на какво ме научиха моите родители? Не се бий пред бели хора."

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Четете актуалните новини за предсрочните парламентарни избори, анализи, коментари и всичко от деня на вота:

Парламентарни избори 2023 - Дарик

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм