Котел е домакин на четвъртата възрожденска  колоездачна обиколка „Раковски Гран При“. Утре, 21 септември, от 14:00 часа, кметът  Котел Коста Каранашев ще даде старт на проявата,  Възрожденска обиколка Котел- Жеравна-Катунище.

Началото е срещу паркинга /пред централния вход/ на Районно управление – Котел, а в състезанието ще участват колоездачи от категории: „Мъже“, „Юноши старша възраст“, „Юноши младша възраст“, „Мастърс до 50 г.“ и „Мастърс над 50 г.“, „Любители“, „Жени“ и „Девойки“.

Колоездачите в категории „Мъже“ и „Юноши старша възраст“ ще трябва да направят 4 обиколки /120 км./ по маршрут Котел-Катунище-Жеравна-Котел. Класирането ще е по категории като колоездачите, които заемат от 1 до 5 място ще получат медали и парични награди. Първият преминал финала от двете групи в Котел, става носител на Купа “Г. Ст. РАКОВСКИ".

Колоездачите в категории „Юноши младша възраст“, „Мастърс до 50 г.“, „Мастърс над 50 г.“, „Любители“, "Жени" и "Девийки", ще трябва да направят 3 обиколки /80 км./, в района на селата Жеравна и Катунище. Финалът им ще е в с. Жеравна, а класирането им е по категории. Колоездачите, които заемат от 1 до 3 място, ще получат медали и парични награди.

За всички възникнали ситуации по време на колоездачната обиколка важат правилата от Наредбата за провеждане на колоездачни състезания на БФК и UCI.