"Това правителство е временно, то ще падне съвсем скоро и въпросът не е дали, а кога", каза пред журналисти лидерът на партия „Възраждане“ Костадин Костадинов, съобщава БТА.

Костадинов допълни, че е изключително важно запазването на тецовете и мините в маришкия басейн. „Хората, които в момента протестират, не протестират само за своите работни места, те протестират за запазването на българската енергийна независимост“, каза още той и заяви, че „в момента, в който ние премахнем българските въглища, България ще отреже клона, на който стои“.

"От държава, която е енергийно независима и износител, ще се превърнем в енергийно зависим вносител на много по-скъп ток отвън", посочи Костадинов.

Лидерът на „Възраждане“ заяви, че „желанието на Америка да вкара България в конфликта в Украйна става все по-голямо, защото Украйна търпи огромни щети на фронта и катастрофални поражения“. Костадинов заяви, че България няма право на вмешателство и лично отношение на войната в Израел. „ В Близкия изток има конфликт, който трае повече от 80 години и в този конфликт няма виновни и няма невинни, защото всички са еднакво виновни и всички са еднакво невинни“, смята още той. Костадинов допълни, че приетата в петък от Народното събрание декларация в подкрепа на Израел „не е писана в България“ и обясни, че поради това депутатите от „Възраждане“ не са участвали в приемането на документа. 

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм