Нито един от тримата арестувани в Англия българи не е член на "Възраждане" и не е участвал в организацията на изборния процес като представител на "Възраждане", заяви лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов във фейсбук.

"Те обаче са българи, които до доказване на вината им са невинни, посочва той. Големият въпрос по отношение на този случай е - защо никой освен "Възраждане" не постави въпроса за това, че са нарушени гражданските права на българи от друга държава", коментира Костадинов. "Защо още МВнР не е привикало английския посланик", пита още той.

Припомняме, че по-рано в четвъртък британското издание "Дейли Телеграф" публикува в статия, в която се заявява, че двама от задържаните във Великобритания българи вероятно имат връзки с “Възраждане“.

Преди дни трима български граждани бяха задържани в Лондон, Великобритания, по подозрение за шпионаж в полза на Русия. Двама от задържаните са били членове на секционни избирателни комисии във Великобритания, потвърдиха за БТА от Министерството на външните работи (МВнР).

Катрин Иванова и Бисер Джамбазов са били председатели на секционни избирателни комисии в Лондон, като са номинирани от българската общност в Лондон и от Инициативен комитет за секция в Ийлинг, Лондон, информират от външното ни министерство.  

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм