„Българските граждани ни поставиха на първо място като политическа партия и в това Народно събрание се видя, че политиките и логиката, която ние предлагаме, получи най-голяма парламентарна подкрепа и това се видя в предложението ни за министър-председател.“ Това заяви пред БНТ депутатът от ГЕРБ Костадин Ангелов.

На въпрос защо са насочени усилията на ГЕРБ към ДБ по отношение на третия мандат, Ангелов отговори, че винаги са били последователна партия, защото са от едно европейско семейство - семейството на ЕНП и защото приоритетите и ориентацията им е евроатлантическа и еднаква.

Съдията по делото на Петков срещу Борисов отказа да си направи отвод

По думите на Ангелов, ПП страдат от някакъв Наполеонов комплекс - усещат колко са малки и много искат да станат големи и да започнат да решават проблемите на хората, но се убедиха в тяхната невъзможност.

"Видяхте, че по време на тяхното управление се случиха много неща, които бяха в увреда на българските граждани. Най-голямата далавера, която разкрихме е надписването на горивата. Хората са плащали повече от 1 лев на литър дизел и бензин и надплатените средства са 3,5 млрд. лева. И разпределено на броя на шофьорите означава, че всеки който кара кола и е зареждал гориво, е дал 1000 лв. повече за този период на управление на ПП", посочи проф. д-р Костадин Ангелов.

Атанасова: ГЕРБ няма да подкрепи правителство с мандат на ДБ, ако в него има лица на „Промяната“

Говорим с колегите от ДБ, виждаме се, разбираме и коментираме срамът, който те изпитват понякога в зала, когато подкрепят политиките, които предлагат от ПП. Въпрос на време е ДБ да се отдели от ПП, подчерта Костадин Ангелов.

"Това са две различни партии, които няма как да имат съвместно съществуване. Едната е с леви убеждения, а другата с десни убеждения", обясни Ангелов.

Борисов: Не се чуди къде съм, КирилЕ, а отговаряй

Попитан, в случай, че третият мандат отиде в "Български възход", ГЕРБ биха ли управлявали с БСП и ДПС, Ангелов беше категоричен, че с БСП не може да управляват.

"Още в самото начало г-н Борисов каза да седнем всички партии на една маса, да изработим една програма с приоритети и да предложим експертно правителство, което е равно отдалечено от всички партии. Мисля, че това е най-работещият вариант в този парламент, ако искаме да има редовно правителство", подчерта той.

Денков: Съгласие с ГЕРБ би могло да има по съдебната реформа, зависи как си я представят те

От ГЕРБ също предлагат антикорупционно законодателство и най-много са се борили с корупцията.

"Доказвали сме я и виновните за корупция сме ги наказвали, а не сме говорили само за корупцията както правят ПП и ДБ", уточни той.

По отношение на реформата в съдебната власт, Ангелов съобщи, че утре е свикано заседание на правната комисия в парламента, където ще се гледа НПК и Закона за съдебната власт.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм