Съдия Веселина Няголова, която ръководи делото на Кирил Петков срещу Бойко Борисов за клевета, отказа да си направи отвод. За нейната смяна настоя защитата на лидера на ГЕРБ заради информация, че съдия Няголова е работила в един съдебен орган с адвоката на Петков – Стоян Мадин. Припомняме, че съпредседателят на Продължаваме промяната съди Бойко Борисов за това, че, по думите му, го е наклеветил, че получава комисионни от доставките на газ. 

СРС даде ход на делото „Петков срещу Борисов“

Началото на съдебното заседание в районния съд съвпадна с часа, в който от Продължаваме промяната отидоха в президентството, за да върнат нереализирания втория мандат. Съпредседателят на партията Кирил Петков избра да се яви в съда.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов не се яви в районния съд. двокатът на Бойко Борисов Менко Менков посочи, че лидерът не е длъжен да бъде в залата.

Кирил Петков съди Бойко Борисов

В началото на съдебното заседание защитата на Борисов поиска наказателното производство да бъде прекратено, защото, по думите на адвокатите, Кирил Петков и защитата му са закъснели за началото на заседанието, за да може бившият премиер да говори с журналисти пред съда. За да бъде доуточнен въпросът представляващите Бойко Борисов поискаха твърдението им да бъде сверено със записите от камерите в следващото заседание.

Те също така настояха съдия Веселина Няголова да си направи отвод от делото заради познанство с адвоката на Кирил Петков Стоян Мадин.

Борисов: Правителството на Кирил и Асен е най-изгодно за Русия

След кратко съвещание, по време на което Кирил Петков напусна сградата на съда, съдия Няголова отказа да си направи отвод. След това тя покани за разпит трима свидетели – народния представител Венко Сабрутев, бившия шеф на КЕВР Станислава Тодоров и Мирослава Петрова, която се познава със съпредседателя на Продължаваме промяната покрай защита на екологични каузи.

Менков добави, че ще отправи своите доказателствени искания след като с това приключат адвокатите на Петков.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм