„Не се чуди къде съм, КирилЕ!“, това написа лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов във Фейсбук профила си и заяви, че Кирил Петков ще трябва да спре само да "говори", а да започне и да "отговаря". 

Петков се яви в съда по делото за клевета срещу Борисов

"Корупцията и кражбите трябва да се показват и разследват. Всички факти по газовите сделки, по цените на бензина и нафтата, по Джемкорп и т.н. на кабинета “Петков” са предадени на разследващите и по тях работят българските служби", пише още Борисов. 

Малко по-рано Кирил Петков попита къде е Бойко Борисов, тъй като той не се яви в съдебната зала. Бившият премиер заведе дело срещу лидера на ГЕРБ Бойко Борисов за клевета.

Продължавала делото на Кирил Петков срещу Бойко Борисов

„Къде е Бойко Борисов? Няма го в съдебната зала! Защо? Защото и той знае, че лъжите в тази зала имат реални последици. Днес аз съм тук не само заради грандиозните лъжи на г-н Борисов за газовите посредници, които са абсолютно неверни, а защото с тези лъжи той иска да открадне надеждата на българските граждани. Иска да открадне надеждата на хората, че има български политици, които вярват, че никой не може да се обогатява от обществените средства.“

Междувременно адвокатите на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов поискаха отвод на председателя на съдебния състав поради данни, че съдия Няголова е близка с адвоката на Кирил Петков Стоян Мадин и че двамата са работили заедно преди време.

„Продължаваме промяната“ връща втория мандат за съставяне на правителство

Защитата на Борисов подчерта, че няма съмнения в професионалните качества нито на съдията, нито на адвоката, но посочи, че каквато и да е присъда би била съмнителна за обществото.

След кратко съвещание съдия Няголова отказа да си направи отвод.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм