България има нужда от правителство, което обаче да работи в полза на хората, на бизнеса, това което е важно за всички нас.“ Това заяви акад. Николай Денков след връщането на неизпълнения втори мандат на президента.

Според Денков съгласие би могло да има по общи политики, като той даде за пример правосъдната реформа. „Как ГЕРБ си я представят е нещо, от което ще зависи дали ще имаме съгласие”, уточни той на излизане от президентството.

Радев пожела обсъждане с ПП за постигане на договорка с ГЕРБ

Акад. Денков подчерта, че е важно на кого президентът ще даде третия мандат.

Мандатоносителят трябва да дефинира каква ще е процедурата, дали ще седнат главатарите на масата или ще се обсъждат общи политики и кой ще носи отговорност за тях. Ние нямаме червени линии по отношение на това, че трябва да се обсъдят важни политики за страната, оттам нататък как ще се организира процесът зависи изцяло от мандатоносителя”, заяви той.

Петков се яви в съда по делото за клевета срещу Борисов

Относно третия мандат според него ясно е, че ще бъде различен подходът на БСП, „Български възход“ и ДБ и призова „нека да ги видим”.

Акад. Денков смята, че голяма част от партиите в парламента не са готови изобщо да водят дискусии за това какво е полезно за България. „Те избягаха от тази отговорност“, коментира още той. 

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм