НОВИНИТЕ В 10:34 ч.:

Млад кондуктор в градския транспорт на Пловдив продава билети на пътниците от....тавана. Клипът с кондуктора спайдермен предизвика фурор във FACEBOOK. От видеото се вижда как в препълнения до дупка очевидно малък автобус по линия №20, пътниците са натъпкани като в индийски влак, а кондукторът, търсейки вариант да се придвижи, се катери буквално по тавана на возилото, за да свърши работата си. И всичко това на фона на мощна гръцка музика.....

По въпросната автобусна линия от години пътниците в Пловдив настояват да се пускат по-големи и повече на брой автобуси. Освен по рейс №20 малки и неудобни автобуси често пътуват и по линии 11, 18, 113, 17, 116, 36 и други.

Информацията е на Искра Койчева

175 българи, пътували с "Райънер" от Лондон в понеделник не са успели да кацнат в Пловдив и се наложило полетът да бъде пренасочен към Тимишоара поради лошите метеорологични условия. Част от тях се прибраха с автобус във вторник, а повечето останаха в румънския град и правителствен самолет ги прибра. Пътниците възнамеряват да заведат колективен иск срещу авиопревозвача, съобщава NOVA. Част от потърпевшите разказаха, че няколко пъти са се опитали да се свържат с авиокомпанията, но не са успели. Наложило се да се обърнат към обмудсмана Мая Манолова. Другата седмица ще се срещнат с нея, за да търсят заедно юридическа помощ. Заканват се да сигнализират и европейските институции за този случай.

ПЪТНАТА ИНФОРМАЦИЯ:

Има въведени ограничения за товарни автомобили над 12 тона, които не трябва да са с ремаркета и полуремаркета по проходите „Рожен“ и „Печинско“, както и по пътя Девин- Михалково.

още по тези новини чуйте в аудиото