Концерт на художествените състави за любителско творчество към Народно читалище „Будителите 2017” – Габрово под мотото „Светът е оцелял с усмивка!”, ще се състои на 29 септември, петък, от 17.30 часа в двора на читалището в квартал Шести участък.

.Повече от 95 човека на възраст от 9 до 65 години, участници в различни по вид и състав художествени колективи, ще покажат талант и усъвършенстване, постигнато през последната година, с подкрепата на Национален фонд „Култура”.

Изкуство, което радва всеки вкус и възраст. Творчество за всеки!

Ще участват художествени състави и школи за любителски изкуство към читалището:

Работилничка за хора "Бяла Българка",

Вокална група "Русина",

Театрален състав "Гаргара",

Школа по пиано "Pianissimo" с преподавател Красимира Данкова,

ученици от класа по пиано на Мирела Валявичарска,

Детска вокална студия с ръководител Румелия Алексиева и

Младежката банда "Bitzkrieg".

Концертът ще бъде своеобразен флашмоб, който рекламира дейността на читалището и ефекта от изпълнения през последната една година проект, съфинансиран по програмата за възстановяване и развитие на организациите в областта на любителското творчество на НФ „Култура”. А демонстрацията на съставите увеличава възможността те да гостуват и другаде в общината, на различни празници и събори.  Общият им концерт- спектакъл „Светът е оцелял с усмивка” , е сцена за изява и възможност за привличане на нови участници, които да запълнят оределите заради пандемията състави. Особено важно е това да провокира младежите, иначе апатични към културния живот на града.

В резултат на полученото финансиране от НФ „Култура” и целенасочената дейност на екипа по проекта художествените състави на читалището повишиха своя капацитет, получиха допълнителна сцена за изява, имаха възможност за различни колаборации и не на последно място популяризираха различни форми на любителско изкуство. Това особено пролича при представянето на откъс от концерта на Националния събор на читалищата в град Бяла ‘2023 г. това лято.

Гости на концерта ще бъдат състави от НЧ"Зора 1872" кв. Нова Махала.

Бъдете в 17.30 часа в читалище „Будителите”, за да се уверите как габровският хумор твори радост, красота и споделено настроение! А ако това е първият повод да прекрчите прага на читалището, направете го с усмивка! Защото Светът е оцелял с усмивка!

Публикацията е по проект „Светът е оцелял с усмивка” по Програма за възстановяване и развитие на организациите в областта на любителското творчество на Национален фонд „Култура”