Популярната платформа за криптовалута Crypto.com случайно "възстанови" 10,5 милиона (7,15 милиона евро) вместо 100 австралийски долара (около 68 евро) на жена в Австралия – и не успя да забележи грешката в продължение на седем месеца. По съдебен ред платформата сега се опитва да си върне парите, пише The Guardian.

Блокчейн и мястото му в новата дигитална ера

След като предприемат правни действия за замразяване на банковата сметка, се установява, че жената вече е похарчила голяма част от парите, други е прехвърлила в различни банкови сметки, купила е и луксозен дом в Мелбърн за 1.35 милиона, който прехвърля на сестра си.

Заплашва ли сривът на криптовалутите финансовата система?

Според доклади срещу сестрата също са предприети съдебни действия. Опитите да й бъдат връчени заповеди за замразяване обаче са били неуспешни, тъй като тя не отговаряла на имейли от адвокатите на Crypto.com.

Сагата Terra: Как сривът на една екосистема разтресе крипто пазарите

Единственото известие, предоставено на съда, било имейл отговор до адвокатите на клиента на Crypto.com в Австралия, в който се казва „получихме, благодаря“.

Биткойн не е игра само за млади хора

Тъй като сестрата също не се явила на съдебната дата, съдът решава къщата да бъде продадена. Сестрата на клиента на Crypto.com трябва да върне парите, дадени за къщата, плюс лихвите от над 27 300 австралийски долара. Според „Гардиън“ крипто борсата е отказала да коментира текущите процедури.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм