Комисар Владимир Демирев се оттегля от поста директор на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”  след навършване на пределната възраст за работа в МВР и 33 години служба.  Това стана днес на специално организирано събитие в сградата на Районната служба „ПБЗН” в Сливен.

Официални гости бяха директорът на Главна дирекция „ПБЗН”-МВР главен комисар Александър Джартов и старши комисар Димитър Величков директор на Областната дирекция на МВР в Сливен.

„За мен беше чест да работя с вас през тези години! С вас сме не само колеги, но и приятели. Изградихме много силна връзка и се надявам да съм ви научил, че да разчитате един на други  да поверявате живота си един на друг е най-важното в работата на пожарникаря. Бъдете здрави, работете все така усърдно, помагайте си и предавайте опита на тези, които идват след вас”, каза в  емоционално обръщение комисар Демирев пред служители на дирекцията и районната служба.

Главен комисар Джартов прочете заповедта на министъра на вътрешните работи Мирослав Стоянов, с която освобождава комисар Владимир Демирев от длъжност.  Директорът на ГДПБЗН даде висока оценка за работата на комисар Демирев и допълни, че той е един от най-добрите директори в страната и оставя добре работещ колектив, който неговия заместник да доразвие.

Комисар Владимир Демирев се оттегли от поста директор на РД „Пожарна безопасност и защита на населението” 

Висока оценка за работата на комисар Демирев даде и старши комисар Димитър Величков. Той поднесе плакет от името на ръководството и служителите в Областната дирекция на МВР в Сливен с думи на признателност за доброто съвместно сътрудничество и с пожелания за здраве, късмет и успех в предстоящите начинания. 

По традиция комисар Демирев беше изкъпан ритуално с водна струя под аплодисментите на колегите и гостите.

Към пожеланията за здраве и късмет се присъединиха и неговите колеги, които му връчиха плакет и специално изработена пластика на пожарен автомобил, която да му напомня годините като огнеборец.

Комисар Владимир Демирев завършва Академията на МВР през 1990 година със специалност „Пожарна и аварийна безопасност”. Първите две години след завършването той работи като инспектор на дежурна смяна, като отговаря за 15 огнеборци, и като инспектор „Държавен противопожарен контрол”. От 1992 до 2002 година е на ръководна длъжност в Регионалната дирекция „ПБЗН” с направление пожарогасителна дейност, след което поема ръководството на Районната служба в град Сливен. От 2015 година е назначен за директор на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”. През годините многократно е награждаван за своя професионализъм и  отдаденост в служба на обществото. През 2021 и 2023 година е награден с  „Почетен знак на МВР ІІІ степен”  и „Почетен знак на МВР ІІ степен“ от министъра на вътрешните работи.