Близките на Матю Пери се събраха на погребението на актьора в петък.

Службата се състоя в Forest Lawn Memorial Park в Лос Анджелис, близо до студията на Warner Bros., съобщава People, като добавя, че са присъствали колегите на Пери от "Приятели" Дженифър Анистън, Кортни Кокс, Лиса Кудроу, Мат Лебланк и Дейвид Шуимер.

Източникът посочва също, че погребението е започнало в 15:00 ч. българско време и е приключило в 17:00 ч. българско време.

Пери почина на 28 октомври на 54-годишна възраст в дома си в Лос Анджелис след очевидно удавяне, съобщи първо TMZ. Източници от правоохранителните органи съобщиха на изданието, че на мястото на инцидента не са открити наркотици и няма следи от насилие. 

От службата на съдебния лекар на окръг Лос Анджелис потвърдиха, че аутопсията е приключила и се очакват резултатите от токсикологичния доклад. В онлайн регистъра обаче статусът на причината за смъртта на актьора в момента е посочен като "отложен", тъй като "се очаква допълнително разследване".

Семейството на актьора публикува изявление за People в деня след смъртта му, в което се казва: "Съкрушени сме от трагичната загуба на нашия любим син и брат. Матю донесе толкова много радост на света, както като актьор, така и като приятел. Всички вие означавахте толкова много за него и ние оценяваме огромния изблик на любов".

Колегите на Пери от "Приятели" също се изказаха в съвместно изявление, получено ексклузивно от People.

"Всички ние сме толкова съкрушени от загубата на Матю. Ние бяхме нещо повече от колеги. Ние сме семейство", гласи изявлението им. "Има какво да кажем, но точно сега ще отделим малко време, за да скърбим и да преживеем тази неописуема загуба."

"С течение на времето ще кажем повече, както и когато сме в състояние", продължава изявлението. "Засега мислите и любовта ни са със семейството на Мати, с приятелите му и с всички, които го обичаха по света."

Съобщението е подписано от Анистън, Кокс, Кудроу, Ле Бланк и Шуимер.

Преди преждевременната си смърт любимата звезда от "Приятели", който десетилетия наред се бореше с алкохолна и наркотична зависимост, планираше да създаде фондация в подкрепа на хората, страдащи от злоупотреба с наркотици. Близките му осъществиха тази фондация, когато в петък заработи уебсайтът на фондация "Матю Пери".

"Фондация "Матю Пери" е реализация на трайния ангажимент на Матю да помага на други хора, борещи се с болестта на пристрастяването", гласи мисията на организацията. "Тя ще почита неговото наследство и ще се ръководи от собствените му думи и преживявания и ще бъде движена от страстта му да промени живота на колкото се може повече хора."

На уебсайта на фондацията е поместена и черно-бяла снимка на Пери заедно с вдъхновяващ цитат за желанието му да помага на другите.

"Когато умра, не искам "Приятели" да е първото нещо, което ще се спомене - искам да помагам на другите да е първото нещо, което ще се спомене.", гласи цитатът от участието му през ноември 2022 г. в подкаста Q With Tom Power. "Пристрастяването е твърде мощно, за да може някой да го победи сам. Но заедно, ден след ден, можем да го победим".

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм