Два дни след внезапната смърт на Матю Пери колегите му от хитовия сериал - Дженифър Анистън, Кортни Кокс, Лиса Кудроу, Мат Лебланк и Дейвид Швимер - излязоха с общо изявление, получено ексклузивно от PEOPLE.

"Всички ние сме напълно съкрушени от загубата на Матю. Ние бяхме нещо повече от колеги от актьорския състав. Ние сме семейство", се казва в изявлението им. "Има толкова много неща, които да кажем, но точно сега ще отделим малко време, за да скърбим и да преживеем тази неописуема загуба."

 Снимка "Х" (twitter): Актьорите от “Приятели” 

"С течение на времето ще кажем повече, както и когато сме в състояние", продължава изявлението. "Засега мислите и любовта ни са със семейството на Мати, с приятелите му и с всички, които го обичаха по света."

След това съобщението е подписано от Анистън, Кокс, Кудроу, Лебланк и Швимер.

В изявлението на Кауфман, Крейн и Брайт се казва още: "Винаги ще ценим радостта, светлината и ослепителната интелигентност, които той внасяше във всеки момент - не само в работата си, но и в живота. Той винаги беше най-забавният човек в стаята. Но освен това беше и най-милият, с даряващо и безкористно сърце."

Изявлението включваше и съболезнования за другите, скърбящи за Пери, както и сладка препратка към традицията на заглавието "Приятели". "Изпращаме цялата си любов на семейството и приятелите му. Това наистина е Този, при когото сърцата ни са разбити."

Сред другите любими приятели, които отдадоха почит, беше Маги Уилър, която изобрази телевизионната приятелка на Чандлър - Джанис.

"Каква загуба. Ти ще липсваш на света, Матю Пери", написа тя в Instagram. "Радостта, която донесе на толкова много хора през твърде краткия си живот, ще продължи да живее. Чувствам се толкова много благословена от всеки творчески момент, който споделяхме".

Морган Феърчайлд, която играеше майката на Чандлър в сериала, също сподели тъгата си от смъртта на актьора.

"Съкрушена съм от преждевременната смърт на моя "син", Матю Пери", написа тя в събота, часове след като се появи новината за смъртта на Пери. "Загубата на такъв брилянтен млад актьор е шок. Изпращам любов и съболезнования на приятелите и семейството му, особено на баща му, Джон Бенет Пери, с когото работих по "Фламинго Роуд" и "Фалкон Крес". #RIPMatthew"

В книгата на Пери от 2004 г. "Приятели... до края" той си спомня: "Бях на 24 години, когато влязох в шоуто. Ще бъда на 34, когато то приключи, а това са наистина важни години в живота на човека."

"Така че да направя всичко това публично... беше трудно", продължава Пери. "Първоначално те обзема вълната "Аз съм известна и това е точно това, което съм искала през целия си живот". Но след това преминаваш през етапа на отшелник, когато си мислиш: "Иска ми се всички да спрат да ме гледат". "

И добавя: "И накрая, надявам се, преминаваш през всичко това. Откриваш в живота си неща, които те заземяват, като семейството и добрите приятели."

Пери беше намерен мъртъв в дома си в района на Лос Анджелис в събота. Той почина на 54 години.

Според TMZ, които първи съобщиха новината за смъртта, източници от правоохранителните органи посочват, че на мястото на инцидента не са открити наркотици. Не е имало и следи от "нечиста игра". 

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм