Въпреки че "Приятели" приключи толкова отдавна, не се съмняваме, че актьорският състав е останал в сърцата ви като пълен с едни от най-обичаните герои на всички времена. Въпреки това Матю Пери, който изигра образа на Чандлър Мюриел Бинг, е един от най-релативните герои, тъй като той винаги отчаяно се нуждаеше от любов и никога не се страхуваше да го каже на глас въпреки че беше най-саркастичният и интелигентен член на групата.

Самият Матю Пери е приел факта, че ще бъде запомнен от феновете си като Чандлър Бинг, тъй като като много от нас, Бинг също е бил объркан относно кариерата си, работейки в компания, която е искал скоро да напусне. Имал е ужасен любовен живот и разбито семейство, но никога не се е задоволявал с нещо по-малко от най-доброто, като същевременно е имал високи стандарти в живота си, тъй като не е чувствал нищо лошо в това да ги поддържа.

По няколко причини Матю Пери все още е любимец на момичетата, които са израснали, гледайки го по телевизията, заради очарователния му характер, който ни държеше приковани към телевизионните екрани. Матю Пери може и да не осъзнава това, но той, играейки Чандлър Бинг, изглеждаше като човек, който показва истинската си същност на екрана. Ето колко велик актьор е той и под тази остроумна природа, тази грижовна личност, която рядко позволяваше на другите да видят, независимо дали ставаше дума за Джоуи, Рос или дори Моника, винаги стопляше сърцата ни.

Кой е Матю Пери: Интересни факти за любимия саркастичен гений, които може би не знаете

Getty Images

Със своя чар и остър език Матю Пери винаги ни е оставял да примигваме и да крещим, а за актьорската му игра няма нужда да казваме нищо повече, тъй като единственото доказателство ще бъде колко от нас са гледали и продължават да гледат сезоните на ситкома отново и отново.

Кой е Матю Пери

Роден в Уилямстаун, Масачузетс, в семейството на баща актьор и майка журналистка, Пери отива да живее с нея в Отава, Канада, като малък, след като родителите му се разделят, съобщава CNN.

Когато пораства, той преследва страстта си към тениса и става най-добрия тенисист в Канада. Подобно на баща си, по-малкият Пери също развива интерес към актьорството, след като се премества да живее с него в Лос Анджелис, когато е тийнейджър.

Гостуващи звезди в “Приятели“

Но именно ролята на приветливия и саркастичен Чандлър в ситкома "Приятели" през 1994 г. го прави известен.

Тази странна роля му донесе номинация за "Еми" през 2002 г. Той се радва и на четири други номинации за престижната награда за телевизионна актьорска игра, включително две за ролята на Джо Куинси в "Западното крило".

10 интересни факта за него

  • Матю Пери губи част от средния си пръст по време на предучилищна възраст, след като дядо му случайно затваря вратата на колата си върху ръката на Пери.
  • Майка му, Сюзън Мари Морисън, е канадска журналистка, както и бивш прессекретар на бившия канадски министър-председател Пиер Трюдо.
  • Докато расте, Матю Пери проявява голям интерес към тениса и също става най-добрия млад играч. В много свои интервюта той е казвал, че се е опитвал да играе в САЩ, но талантът му не е бил достатъчно добър.
  • През 1995-1996 г. Матю Пери се среща с актрисата Джулия Робъртс, през 2003 г. - с Лорън Греъм, а след това - с Лизи Каплан от 2006 до 2012 г.
  • През май 2013 г. Пери получава наградата "Шампион на възстановяването" от Службата на Белия дом за национална политика за контрол на наркотиците за откриването на "Къщата на Пери", която представлява дом за трезвомислещи, разположен в имението му в Малибу, Калифорния.
  • Когато се явява на прослушване за ролята на Чандлър Мюриел Бинг, Матю Пери не се нуждае от сценарий, защото знае всичко наизуст, тъй като преди да се яви на прослушване, помага на свой приятел за същата роля.
  • Преди да се издигне до светлината на прожекторите, той се бори със сериозна зависимост към наркотиците и алкохола. Пери дори постъпва в рехабилитационен център, за да преодолее този сериозен проблем. По-късно актьорът уточнява, че това не се е отразило много на сериала, въпреки това често се случвало да пристига за снимките с "ужасен махмурлук".
  • Остроумието на Матю Пери е толкова легендарно, че дори режисьорите често използват неговите гегове и предложения в сериала и той е единственият член на актьорския състав на "Приятели", на когото е позволено да седне със сценаристите.
  • През 2002 г. "Приятели" му носи номинация за "Еми" за изключителен главен актьор в комедиен сериал, като в надпреварата участва и Мат Лебланк, но той губи от Рей Романо.
  • Първия път, когато Пери попада на корицата на списание People, той изпраща копие на един от старите си учители, д-р Уеб, който веднъж му казал, че никога няма да постигне нищо, ако постоянно се шегува.

Трибют

Актьорът почина на 54-годишна възраст в дома си в Лос Анджелис.

В Instagram "Приятели" публикува сърдечна почит към Пери в събота вечер, като написа: "Съкрушени сме да научим за кончината на Матю Пери. Той беше истински дар за всички нас."

Маги Уилър, която в сериала играеше приятелката на Чандлър - Джанис, написа в своя Instagram: "Каква загуба. Ти ще липсваш на света, Матю Пери", продължи тя. "Радостта, която донесе на толкова много хора през твърде краткия си живот, ще продължи да живее. Чувствам се толкова много благословена от всеки творчески момент, който споделяхме".

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм