Причината за смъртта на актьора Матю Пери в жилището му в събота ще изисква допълнителни действия по разследването от страна на съдебния лекар на окръг Лос Анджелис, преди да се стигне до заключение, съобщава CNN.

В неделя следобед съдебният лекар актуализира онлайн записа за Пери, като посочи причината за смъртта му като "отложена".

Причината за смъртта на Матю Пери все още се разследва

Снимка Getty Images: Матю Пери

"В случаите, когато причината за смъртта не може да бъде определена по време на аутопсията, ще бъде издаден отложен сертификат до приключване на допълнителни изследвания", според указанията.

Извършена е аутопсия, но експертите очакват резултатите от токсикологичните доклади, за да определят причината за смъртта на Пери, съобщиха от службата на съдебния лекар в неделя за CNN. Изготвянето на такива доклади може да отнеме седмици.

Според източник от правоприлагащите органи разследващите планират да използват токсикологичните доклади, за да установят дали чужди вещества са допринесли за смъртта на Пери.

Отделът за грабежи и убийства към полицейското управление на Лос Анджелис разследва смъртта на Пери, но източник от правоохранителните органи заяви пред CNN, че не се подозира насилие. В неделя данните на съдебния лекар показаха, че тленните останки на актьора са готови да бъдат предадени на близките му роднини.

Говорителят на пожарната служба в Лос Анджелис Брайън Хъмфри заяви пред CNN, че в събота в 16:07 ч. е постъпило обаждане на телефон 911 за спешен случай на водно спасяване. Полицията на Лос Анджелис се е отзовала в 16:10 ч. и малко след това е характеризирала обаждането като разследване на смърт.

54-годишният Пери е бил намерен в тежко състояние в горещата си вана, съобщава Los Angeles Times, позовавайки се на източници от правоохранителните органи.

Родителите на Пери, Джон Бенет Пери и Сюзън Морисън, заедно с доведения му баща, кореспондента на "Дейлийн" Кийт Морисън, са забелязани да пристигат в дома на актьора в събота вечерта по време на полицейската реакция.

В неделя семейството на Пери публикува изявление за списание People, в което се казва, че са "съкрушени от трагичната загуба на нашия обичан син и брат".

"Матю донесе толкова много радост на света, както като актьор, така и като приятел", се казва в изявлението. "Всички вие означавахте толкова много за него и ние оценяваме огромния изблик на любов".

Отворена книга

Пери откровено разказва за трудностите си.

В мемоарната си книга "Friends, Lovers, and the Big Terrible Thing: A Memoir" ("Приятели, любовници и голямото ужасно нещо: мемоари"), която издаде през ноември 2022 г., той разказва за възстановяването си от пристрастяването и за отдадеността си да помага на другите.

"Най-хубавото нещо в мен, безспорно, е, че ако някой дойде при мен и каже: "Не мога да спра да пия, можеш ли да ми помогнеш?", мога да кажа "да", да последвам и да го направя", каза той, докато участваше в подкаста "Q With Tom Power" миналата година, за да обсъди книгата си.

Пери каза още, че иска да бъде запомнен "като човек, който е живял добре, обичал е добре, бил е търсещ" и че "най-важното за него е, че иска да помага на хората".

"Това е, което искам", каза той.

В разгара на кариерата си в "Приятели" Пери се бори със зависимостта и по време на интервюто признава, че поради тази причина не е бил в състояние да гледа сериала.

Дженифър Анистън, Лиза Кудроу, Кортни Кокс, Дейвид Швимер и Мат Лебланк участваха заедно с Пери в "Приятели", който се излъчваше от 1994 до 2004 г.

В неделя съавторите на "Приятели" Марта Кауфман и Дейвид Крейн и изпълнителният продуцент Кевин Брайт направиха изявление пред CNN, в което се казва, че са "шокирани и дълбоко, дълбоко натъжени от кончината на нашия любим приятел Матю".

"Това все още изглежда невъзможно. Всичко, което можем да кажем, е, че се чувстваме благословени, че го имахме като част от живота си", се казва в изявлението им. "Той беше блестящ талант. Клише е да се каже, че актьорът прави ролята си своя собствена, но в случая с Матю няма по-верни думи. От деня, в който за първи път го чухме да се превъплъщава в ролята на Чандлър Бинг, за нас нямаше друг."

В изявлението се добавя: "Винаги ще ценим радостта, светлината, ослепителната интелигентност, които той внасяше във всеки момент - не само в работата си, но и в живота. Той винаги беше най-забавният човек в стаята. Нещо повече, той беше най-милият, с даряващо и безкористно сърце... Това наистина е Онзи, заради когото сърцата ни са разбити."

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм