Днес в град Генерал Тошево тържествено бяха запалени коледните светлини. Празничното събитие, което по традиция се провежда всяка година, се състоя пред сградата на Общинска администрация и точно до голямата елха, която всеки декември се превръща в цветно коледно дърво, радващо малки и големи.

   Емоционалното тържество беше уважено от кмета на Община Генерал Тошево Валентин Димитров и неговия екип, а радостта и щастливите мигове бяха за всички онези които силно вярват в коледната магия. Лицата на децата сияеха като Витлеемската звезда, а моментът на върховно удоволствие настъпи при появата на Дядо Коледа. Белобрадият старец беше посрещнат с безброй огромни и искрени усмивки. Вярно, че той малко беше позабравил за какво е дошъл и каква е неговата мисия, но малчуганите бързо му припомниха. 

Празничната програма продължи малко повече от половин час, а изпълнителите от ЦПЛР – Център за работа с деца в града и НЧ „Светлина – 1941“, се постараха да превърнат събитието в едно незабравимо изживяване за всички. Дори възрастните се включиха неуморимо в забавата, връщайки се няколко десетилетия назад в живота си и спомняйки си с умиление за техните вълнения, когато са били деца и са посрещали Дядо Коледа.

Страхотните коледни песни съпътстваха празника, който не мина и без много изненади, подготвени от организаторите. В края на събитието настъпи и кулминационният момент, когато грейнаха светлините на коледната елха. За децата имаше топли напитки, а възрастните можеха да се сгреят с чаша червено вино.   

Тази година високото над 15 метра дърво отново се радва на много хубава украса. Големи червени топки, светещи елементи, безброй цветни лампички и голяма коледна звезда ще радват всички жители и гости на града най-вече в тъмната част на денонощието.

Заедно с елхата бяха светнаха и светлините на коледната украса в града. И тази година в центъра на Генерал Тошево са монтирани много греещи орнаменти с коледни мотиви. По площада и главната улица блестят светлинни и фигурални елементи. В атмосферата на коледния дух и вълшебството на предстоящите коледни и новогодишни празници озарена е и фасадата на сградата на Общината. Специалният коледен кът за снимки е обособен на площад „Бялата лястовица. Той включва триизмерни фигури на елхи, шейни и елени, където всеки може да запечата незабравими моменти и много усмивки.