Община Пазарджик организира коледен базар за всички граждани и гости на града. Мероприятието ще се провежда всеки ден от деня на запалване на елхата, което ще бъде тази вечер от 18:00 часа, до коледните празници. 

Под наслов “Коледният базар на Пазарджик” събитието се организира изцяло от Община Пазарджик. Жителите на града ще се насладят на разнообразната програма в седмиците преди Коледа. На базара ще ги очакват любими коледни лакомства, които поддържат коледния дух у всеки. Всеки ден ще има и специална програма, в която с песни, театрални и танцови представления Община Пазарджик ще подари настроение за всички посетители. 

Освен постоянните събития, организаторите от общината са предвидили и специално място, на което ще могат да бъдат подкрепени различни благотворителни инициативи от целия град. 

“Коледните празници са време за уединение, сплотеност, солидарност и подкрепата, която можем да реализираме заедно за благотворителни организации и социални инициативи, е ключова за това да лекуваме и държим общността ни здрава и силна. Приканвам всички граждани и гости да се потопят в коледните инициативи, които организираме, и с това да подкрепят и многото съдби, които имат нужда от нашата солидарност. Взаимопомощта е най-явният белег за развитието на едно общество - да покажем, че хората в Пазарджик можем много, когато сме заедно!” - коментира кметът на общината Петър Куленски.