Инстаграм се превърна в една от най-популярните социални мрежи в света, като платформата има вече над 1 млрд. потребители в световен мащаб.

За България това число е над 1 млн. душим, като по-голямата част от тях са жени и попадат във възрастовата група 18-24 години.

Кои българи обаче са успели да привлекат най-много последователи в социалната мрежа?

Топ 10 на най-добрите дестинации за гмуркане през 2022 година (снимки)

Настоящата класация включва само инфлуенсъри с български произход и се базира на собствено проучване.

На десето място сред най-популярните българи в Инстаграм се нарежда един от най-успешните родни футболисти - Димитър Бербатов. Той разполага със 744 хил. последователя.

Деветото място заема дигиталният художник и илюстратор Ангел Ганев, който е следван от 748 хил. потребители в социалната мрежа.

На осмо място следва модният и травел влогър Златина Жекова с 807 хил. последователя.

Седмото място в класацията е заето от известната моделка Николета Лозанова, която се радва на 821 хил. последователи в Инстаграм.

Най-успешният българският тенесист Григор Димитров е на шесто място сред най-популярните профили на българи в Инстаграм. Неговият профил е последван от над един милион потребители.

Петото място окупира родената в България, но живееща в Гърция, Деница Малакова. Тя е професионална гримьорка и е успяла да привлече над 1,1 млн. последователя в своя Инстаграм профил.

На четвърто място е българският кечист Мирослав Барняшев, известен с псевдонима си Русев. Toй разполага с 1,2 млн. последователи.

На трето място в класацията е Янита Янчева, продобила известност преди години с участието си в телевизионното реалити Survivor. Нейните последователи в социалната мрежа са над 1,7 млн.

Второто място заема фитнес-моделът и инструктор Лазар Ангелов, който е следван от близо 6 млн. потребители.

Най-следваният български профил в Инстаграм е този на канадската актриса от български произход Нина Добрев. Към днешна дата тя разполага с над 25 млн. последователи.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм