В следобедните часове на 28-ми август, Коалиция ГЕРБ-СДС регистрира в РИК-Плевен листата си с кандидати от 15-ти Многомандатен избирателен район – Плевен за изборите за Народно събрание, които ще се проведат на 2-ри октомври.

„Ще работим позитивно, ще се постараем да направим така, че хората да погледнат на нас с положително око. За мен е привилегия да съм водач на плевенската листа, която е съставена от „младост, енергия, експертиза и опит“. Смятам, че с такъв експертен потенциал ще направим така, че да стигнем до максимален брой хора и да заявим, какви са намеренията ни, когато станем народни представители“.

Това каза водачът на листата на ГЕРБ-СДС в 15-ти МИР – Плевен Пламен Тачев, минути след регистрирането на листата в РИК-Плевен.

Като професионалист и човек, влязъл и работил в пет Народни събрания в Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред, Пламен Тачев каза, че работата му ще бъде отдадена за намаляване на битовата престъпност.

„Що се отнася до работата ни като народни представители, първата ни задача ще е възстановяване на работата по изграждането на АМ „Хемус“, защото ако ГЕРБ беше на власт до сега с премиер Бойко Борисов, днес щяхме да дойдем до Плевен по магистрала“, заяви Тачев. Той каза още, че вярва в подкрепата на партията и на листата, „защото добрият резултат за ГЕРБ-СДС и за нашата листа е добър резултат за страната“.

Относно очакванията за това, какъв брой депутати от ГЕРБ-СДС се очаква да влязат в 48-то Народно събрание от Плевенския избирателен район, Пламен Тачев каза: „Суверенът ще прецени и каквато тежест ни даде, с такава тежест ще изисква и от нас“. Той каза, че за него числото „три“, което носи щастие ще е добрият минимален резултат за плевенската листа.

Пламен Тачев отбеляза добрата работа на областния координатор на ГЕРБ – Плевен Валери Лачовски.

Деница Николова, която е втора в листата на ГЕРБ-СДС от 15-ти МИР – Плевен за изборите на НС на 2 октомври и която има опит като зам.-министър на регионалното развитие и благоустройството, каза:

„Всъщност днес, с регистрацията на листата си нашата цел е да направим така, че област Плевен да не се „пришива“ към бедните области на страната, а да направим така, че с визията си за европейското финансиране и държавното финансиране, да можем да изведем областта в едно ново измерение.

Ние не искаме винаги Северът да бъде по-бедната част в сравнение с Юга и затова в хода на нашата кампания, ние ще развием изцяло тематиката, свързана както с европейското финансиране, така и с всички сектори на икономиката, за които ГЕРБ-СДС има много ясни и работещи взети решения като първи стъпки, ако спечелим изборите. За това ще разчитаме на гласовете на всички жители на област Плевен“.

“Аз помолих да не бъда част от листата, защото един областен координатор може да бъде добър ако е тук – на терен. През седемте месеца, през които бях в Парламента нямах възможност да остана със структурите точно в най-трудния момент, в който бяхме и сега имаме тази възможност, да имаме подходящите хора, които да влязат в Парламента, и ние да останем и да си подпомагаме структурите“. Това каза областният координатор на ГЕРБ-Плевен Валери Лачовски, който беше народен представител в 47-то Народно събрание в отговор на въпрос на журналист, защо не е част от листата на коалиция ГЕРБ-СДС.