Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ) провежда синдикална акция "За правото на сдружаване и достойни заплати!". Десетки граждани блокираха движението в центъра на столицата в района на "Орлов мост", предаде БГНЕС.

България - на дъното в Европейския съюз по заплащане на труда

“Днешната проява е призив за чуваемост към проблемите на хората. Както знаете, те са свързани с техните доходи и с цените, които продължават да растат, и все по-трудно хората свързват двата края. Това трябва да чуят политиците, а не да обясняват на хората с едни милиардни числа как няма пари в държавата и ще фалираме, нещо което не е вярно”, заяви президентът на КНСБ Пламен Димитров.

Снимка: БГНЕС

Той съобщи, че на 4 май ще проведат данъчна конференция, на която ще покажат как и откъде могат да бъдат взети средства.

Радев: Нормираният работен ден, платеният отпуск и пенсиите са права, извоювани с цената на много жертви

“Можем да покажем как с малко повече данъчна събираемост, повече приходи и с по-оптимално подреждане на разходите ще се вместим в тези 3% дефицит и ще намерим тези 800 млн. лв. за увеличение на доходите”, посочи президентът на КНСБ. Според него частният сектор се държи по-адекватно от публичния сектор.

Снимка: БГНЕС

Димитров отбеляза, че КНСБ традиционно отбелязва празника с публични прояви в цялата страна. Той уточни, че през днешния ден експерти от КНСБ ще разговарят с гражданите за темите, които ги вълнуват.

Всичко за 49-ото Народно събрание четете ТУК

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм