Трима са фаворите с почти равни шансове за успех в кметската битка за София. Това показват данните от социологическо проучване на агенция ЕСТАТ, проведено в периода 29 септември – 9 октомври 2023 г., сред 800 души, които са постоянни жители на Столична община на възраст 18 и повече години. Финансирано е със собствени средства на агенция ЕСТАТ.

Според изследването кандидатът на ГЕРБ Антон Хекимян се нарежда след кандидата на БСП Ваня Григорова, тя получава 20.6 на сто от гласовете, докато за Хекимян биха гласували 18,7%.

Кметската битка за София: Трима са фаворите с почти равни шансове за успех

Социологическо проучване на агенция ЕСТАТ

Кандидатът на ПП-ДБ Васил Терзиев получава  27,8% от електоралните предпочитания.

От агенцията посочват, че кандидатът на „Синя София” Вили Лилков събира подкрепа от 6,4%, кандидатът на „Възраждане” Деян Николов получава 4,7 на сто , а 2,4% е  подкрепата за кандидата на ИТН Ивайло Вълчев.

Според данните битката за кметския пост ще се реши на балотаж, в който към момента фаворит е Васил Терзиев. Конкуренцията за второто място е оспорвана, а изследването показва, че Григорова има предимство пред Хекимян.

Кметската битка за София: Трима са фаворите с почти равни шансове за успех

Социологическо проучване на агенция ЕСТАТ

Данните, които представихме са от социологическо проучване на агенция ЕСТАТ. Изследването е проведено в периода 29 септември – 9 октомври 2023 г., сред 800 души, които са постоянни жители на Столична община на възраст 18 и повече години. Изследването е финансирано е със собствени средства на агенцията.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм