Кметовете на Пловдив и на Варна, бизнесменът Георги Гергов и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов не уважиха поканата на Парламента да присъстват на заседанието на временната парламентарна комисия, която трябва да установи какво се е случило в годините назад с акциите на пловдивския Панаир. Те са изпратили становища по казуса, стана ясно в началото на срещата на комисията с председател Румен Йончев от „Български възход“.

От страна на левицата, откъдето беше поканена Корнелия Нинова и която също не присъстваше, заседанието уважиха пловдивският депутат Иван Петков-Бебето и колегата му Румен Гечев. ДБ беше представена от председателя на групата на обединението на ОбС на Пловдив Веселина Александрова и народния представител от партията Йордан Иванов. Никола Минчев представляваше ПП.

От страна на община Пловдив беше изпратена Таня Юриева от дирекция „Стопански дейности“ в администрацията, която беше изслушана и отговаряше на зададените въпроси. На заседанието присъстваше и съветничката от „Кауза България“ Румяна Толова.

Присъстващите представители на политическите партии се обединиха около тезата, че бойкотирането от страна на поканените на заседанието, и особено от страна на кмета на Варна Иван Портних, който не бе изпратил дори представител на морската община, е проява на пълно неуважение към българския парламент.

От ДБ отново настояха, че най-важното в момента е Варна да отмени решението си за апорт на акциите от Пловдивския панаир.

Чуйте част от изявленията по време на заседанието на комисията на Веселина Александрова, Йордан Иванов, Никола Минчев, Иван Петков-Бебето, Румен Гечев и Румен Йончев.

Очаква се временната парламентарна комисия за Панаира да се събере отново в следващите дни.