През първата седмица след встъпването си в длъжност, кметът на Плевен д-р Валентин Христов проведе срещи с началника на отдел "Пътна полиция" в Плевен - главен инспектор Даниел Петров и директора на Областно пътно управление-Плевен - инж. Ивайло Денчев, на които са обсъждани варианти за обезопасяване на пътя Плевен – Ловеч с цел намаляване на пътно-транспортните произшествия в участъка.

„През изминалата седмица с началника на Сектор „Пътна полиция“ Даниел Петров обсъдихме вариантите за намаляване на транспортните произшествия на пътя Плевен – Ловеч. Неговото мнение е, че най-бързото изпълнение е да се поставят пътни колчета на опасните участъци. От страна на Областно Пътно управление имат друго предложение, тъй като по тяхно мнение е, че колчетата ще пречат на снегопочистването.

„Затова ни предстоят още срещи, за да уточним, кой вариант е най-удачен“, каза кметът на Плевен д-р Валентин Христов.

Той коментира и готовността на Община Плевен за зимно почистване:

„Понеже чух слухове, за това че общината няма средства, с които да си заплати зимното снегопочистване, аз направих проверка и се оказа, че Община Плевен има средствата, след което проведох и срещата със снегопочистващите фирми, за да проверим готовността и зимата да не ни изненада“, каза кметът на Плевен д-р Валентин Христов.