„Приоритетите на България ги слагаме на първо място. Мисля, че във всяко едно кътче на България има хора, които се вълнуват, трябва на едни нови избори да вдигнем именно тези хора. Ние трябва да се обединим и ситуацията сега да не се повтаря, за да има едно демократично обединение“. Това заяви Кирил Петков, съпредседател на ПП, пред NOVA.

Стефан Янев: Готов съм да вляза в ролята на премиер, ако мандатът дойде при нас

„Когато държахме втория мандат казахме, че няма да има никаква договорка с ГЕРБ, така че не сме уточнявали, че няма да седнем на масата за обсъждане на общи политики с партията. Това не е изключено в третия мандат. Не казахме никаква подкрепа от ГЕРБ никога. Казахме никаква договорка с ГЕРБ в този вариант“, обясни още той.

„В коалиция Вежди Рашидов няма да участваме. Ако дойде мандата в БСП, ще отидем на среща, както те дойдоха на нашата. Колегите от ДБ показаха ясно, че имат общи приоритети с нас, когато гласуваха нашата декларация. Всяко едно правителство, за да мине, трябва да получи подкрепата на ГЕРБ, ДПС или „Възраждане”. Те имат мнозинство”, поясни съпредседателят на ПП.

Борисов: Третият мандат има реални шансове, ако отиде в „Да, България“

Относно газовите посредници, Петков уточни, че ГЕРБ са казвали лъжи. „Те показваха графики, аз казах - нека да се видим в съда. Там Борисов не дойде, нито Делян Добрев присъстваше, къде са тези графики, питам аз. Това са едни пиар стратегии, които нямат никаква икономическа обоснованост. Ние се занимавахме с т.н. „борисовки“, с които се опитваше да се махне вниманието от сегашната ситуация и от това, че те не успяха да съставят правителство. Проблемът на ГЕРБ е винаги, когато има арбитър. Когато говориха за бюджета, че сме продънили държавата, накрая на годината стана ясно, че дефицитът е само 2,9 млрд.“

Какви са възможностите за реализиране на третия мандат?

"Относно песента за Лена Бориславова, българското общество каза на Слави: „Ти си провален шоумен“, това показва, че нашите сънародници имат ценностна система. Тази песен беше една груба постъпка", допълни Петков. 

Но относно песента на Ицо Хазарта, в която се говори за Десислава Атанасова от ГЕРБ съпредседателят на ПП уточни, че тя не е дори в този стил, така че няма право за сравнение.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм