Кейтлин Кларк беше избрана под номер 1 в драфта на женската Национална баскетболна асоциация (WNBA) в понеделник вечер в Бруклин от отбора на Индиана Фивър. Спортистката впечатли фенове и медии като се появи от глава до пети, облечена в Prada. Общата стойност на „аутфита“ ѝ е близо 17 хиляди долара. На снимките от събитието за драфта се вижда, че тоалетът ѝ се състои от бродиран мрежест топ с кристали (3750 долара) под сатенена риза (5500 долара), която е съчетала с минипола от двоен сатен ( 1750 долара) и черни обувки от матирана кожа (1200 долара). Визията е допълнена от мини чанта от лакирана кожа Prada Galleria (4 100 USD) и чифт слънчеви очила от ацетат (575 USD).

Business Insider пише, че тази сума се равнява на 22% от очакваната ѝ годишна заплата в Лигата. Изданието допълва, че луксозни брандове като Prada все повече залагат именно на звезди от спортния свят, с които да правят партньорства и да вдигат приходите си. Олимпийските игри в Париж тепърва предстои да разкрият с какви маркетинг трикове ще ни изненадат модните къщи.

Кейтлин Кларк заслужи успеха си след една невероятно силна година в университета Айова, където тя счупи рекорда по отбелязани точки за всички времена на колежанското първенство - NCAA. Повече от 18 милиона зрители гледаха как Южна Каролина победи Айова в колежанския финал при дамите миналата седмица.