Строителна бригада от Игнатиево извършва измами с обещания за ремонти на покриви. Потърпевши от тях са рекетирани за 42 000 евро, предава NOVA.

От бригадата пускат обяви за ремонти и когато ги потърсят, умишлено развалят целия покрив. След  това започват да изнудват хората. 

Синът на Татяна Янчева от варненското село Генерал Кантарджиево се договорил през лятото да ремонтират покрива на семейната къща. Без да предупредят собствениците, майсторите оставили сградата без керемиди. 

„Къщата ще бъде запалена и ти ще изгориш. Ще кажем, че сме се мъчили да те теглим, обаче ти си саката и не можеш и си стара", разказва за заплахите Татяна Янчева, която е трудно подвижна. 

Измамниците са Георги Жеков, Димитър Димитров и Димитър Георгиев са от град Игнатиево. Според полицията те изкарват хиляди левове от изнудване, прикрито от ремонти на покриви. Стандарта им на живот личи от палатите, в които живеят, и луксозните коли, които карат. Параван за незаконните схеми са строителни фирми, регистрирани на тяхно име, уточняват от МВР.

Сигнал е подаден в прокуратурата и в момента се водят дела.

„Има образувано досъдебно производство, по което са проведени редица оперативни издирвателно-процесуални действия”, заяви Живко Костадинов, началник на отдел „Криминална полиция” – Варна.