Футзалният Черно море прави изключително силен сезон, след като в 12 мача е допуснал само една загуба и е на върха с равен брой точки с Амиго Северозапад – по 33. В интервю за Дарик радио и dsport  капитанът Пламен Стойков сподели на какво според него се дължи това силно представяне до момента.
„Радващо е, че се представяме така, печелим срещите си, смея да твърдя и убедително в последните двубои, не само откъм резултат, но и откъм игра. Смятам, че това се дължи на тренировъчния процес, който водим, на треньора, който имаме. Милош Тодорович върши много добра работа, но отчитам също отдадеността и себераздаването на всеки един от играчите. Милош Тодорович е доказан специалист в Сърбия. Водил е немалко отбори от първата дивизия на техния шампионат.  Идвайки тук, той предава  друг манталитет и друго желание в играчите. Тренировъчният процес при нас е около 4 пъти в седмицата. Това изисква интересни тренировки, отношение към играчите,  натоварване. Играчите са доволни и това е ключът към успеха. 


Разбира се, че говорим за титла в шампионата с оглед на широчината в състава, с която разполагаме, както и наличието на състезатели като Даниел Димов, Димитър Петев, Дима Желчук, който е в невероятна форма.... Със сигурност мислим за шампионска титла и класиране за шампионската лига”, сподели капитанът Пламен Стойков, който е контузен в момента.
За слушателите на Дарик и читателите на dsport той припомни и регламента в плейофите на националаната лига футзал:

„ Първите четири отбора, които са почти ясни вече кръг преди края на редовния сезон - Амиго, Черно море, Левски и ИУ Варна,  се класират за плейофите. Полуфиналните двубои са на разменено гостуване. Първият ще играе срещу четвъртия, а вторият срещу третия. След това се пристъпва към финал между победителите от двата полуфинала.” 

Стойков коментира и представянето на националния отбор на България по футзал, който се класира за основен кръг на Евро 2026.

Чуйте цялото интервю в приложения звуков файл.