Канада съобщи днес, че от 19 август временно ще забрани вноса на определени оръжия, с което цели да ускори прилагането на правилата, предложени в законопроект за контрол на оръжията, обявен през май, съобщи Ройтерс.

Забраната за внос ще действа до влизането в сила на националната забрана за покупко-продажба на огнестрелните оръжия, се казва в изявление на канадското правителство.

Канада: Извинението на папата към коренното население не е достатъчно

Канада има много по-строги закони за огнестрелните оръжия от САЩ, но канадците могат да притежават огнестрелни оръжия, при условие че имат разрешително. Ограничените или забранените огнестрелни оръжия, като пистолетите, също трябва да бъдат регистрирани.

Правителството на премиера Джъстин Трюдо представи законопроект за въвеждане на национална забрана на продажбата и покупката на огнестрелни оръжия, наред с други мерки, включени в законодателен пакет за контрол на оръжията, който все още не е преминал през парламентарните процедури. В момента канадският парламент е в лятна ваканция до септември.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм