Тежкотоварен камион пропадна тази сутрин към 05:15 часа в резултат на поредната авария на водопровод в участъка на републиканския път Девин - Кричим - Стамболийски, в урбанизираната територия на град Кричим.

Няма пострадали, движението е било затруднено за няколко часа.

Според Община Кричим, пропадането е заради  безотговорното отношение на Агенция „Пътна инфраструктура“ и Министерството на регионалното развитие. „От години алармираме за лошото състояние на пътя“, заявяват от община Кричим. Оттам допълват, че още в началото на 2022-ра година в МРРБ е внесен технически проект за основен ремонт на пътя Девин-Кричим-Стамболийски.

Пътят е изцяло амортизиран и не може да поеме тежкотоварния трафик по него. Областната комисия по безопасност на движението към Областния управител на Пловдив не е в състояние да направи нищо, освен констатациите, които са направени и от съвместната междуведомствена комисия.

В крайна сметка с резолюция на Окръжна прокуратура – Пловдив е прекратена преписката, образувана по сигнал на кмета на Кричим Атанас Калчев, за бездействието на държавните институции. „Поради чуждото нехайство се  разрушава подземна инфраструктура, ВиК - Пловдив отстранява аварии, а общината събира негативите без вина!“, се казва още в писмо до медиите от Община Кричим.