Служебният вътрешен министър Калин Стоянов е готов отново да бъде част от редовно правителство. Минути преди бъдещият мандатоносител ГЕРБ-СДС да започне преговорите си с останалите партии, силовият министър обясни, че все още предложение не му е отправено, но ако получи такова ще продължи работата си. 

„Както всички знаем днес стана ясно, че в сряда предстои свикване на Народното събрание. Аз съм на мнение, че България има огромна нужда от редовно, стабилно правителство, което да продължи да реализира приоритетните национални политики.

За момента аз нямам предложение, не съм разговарял с никого. Ако евентуално получа такова предложение, аз и моят екип сме готови да довършим това, което сме започнали, а това са доста неща”, каза той.

Припомняме, че Стоянов стана част от изпълнителната власт миналата година, когато оглави МВР в правителството на ГЕРБ и „Продължаваме промяната – Демократична България”. Позицията му предизвика на няколко пъти спорове между двете партии за това коя от тях е настоявала за назначаването му.

"Демократична България" дори поиска оставката на Стоянов, но той не я даде. Той бе и един от министрите, които запазиха поста си в служебния кабинет на бившия кадър на ГЕРБ Димитър Главчев.