Разводът на Арнолд Шварценегер и Мария Шрайвър е финализиран през 2021 г., десетилетие след като се разделиха поради любовта му с икономката им

Какво е общото между Арнолд Шварценегер, Чарлз Дикенс и Том Круз: Най-скандалните разводи

Арнолд Шварценегер и Мария Шрайвър обявиха, че се разделят през 2011 г., след като избухна новината, че той е има син от семейната икономка Милдред Баена през 1996 г. По това време двойката е имала две дъщери и двама синове и са били женени от 25 години години.

Въпреки че се съгласяват да тръгнат по различни пътища, те остават брачно свързани, докато се виждат с други хора. Шрайвър е излизала с политическия консултант Матю Дауд до 2017 г., а Шварценегер продължава дългосрочна връзка с жена, която е 27 години по-млада от него, Хедър Милиган.

Все пак двойката не финализира развода си до декември 2021 г. Въпреки че никой не е дал ясен отговор защо са избрали да се разведат след 10 години живот блажено разделени, правен експерт, близък до семейството, разкрива, че те никога не са подписвали предбрачен договор. Тъй като Шрайвър е наследница на Кенеди, а Шварценегер е спечелил значителни доходи със своите актьорски и политически начинания, двамата може да са избрали да се разделят с прилагането на 1,75 трилиона долара Build Back Better Act, законодателен орган, който е насочен към изключително богатите.

Други предполагат, че Шварценегер може да е готов да продължи напред, като се ожени за дългогодишната си партньорка Милиган.

След 22 години и 10 деца Чарлз Дикенс зарязва жена си, за да може да се събере с много по-млада жена

Какво е общото между Арнолд Шварценегер, Чарлз Дикенс и Том Круз: Най-скандалните разводи

Когато Чарлз Дикенс се жени за първи път за съпругата си Катрин, той е бил много поразен от новата си булка. Въпреки това, след като двойката прави 10 деца заедно, той се възмущава, че трябва да издържа толкова голямо семейство. Вместо да поемат взаимна отговорност за непрекъснато растящото им потомство, той обвинява Катрин за брачното си разочарование.

След като неуспешно се свързва отново с предишна любов, Дикенс насочва погледа си към младата актриса Елън Тернан, която имала главна роля в „The Frozen Deep“. Докато прекарва повече време с Тернан, Дикенс все повече се отегчава от брака си. През 1857 г. той и съпругата му започват да спят в отделни стаи. Едва когато една гривна, предназначена от Дикенс за Тернан, по погрешка била доставена на Катрин, двойката решава да се раздели окончателно.

В безпрецедентен ход за епохата Дикенс пише писмо до London Times, обяснявайки защо той и съпругата му взаимно са съгласни да се разведат:

„Някакъв мой домашен проблем от дълго време, за който няма да правя повече забележки, освен че претендира да бъде уважаван, тъй като е от свещено лично естество, напоследък беше доведен до споразумение. Това споразумение не включва гняв или злоба от какъвто и да е било вид. Съставен е приятелски и подробностите му сега трябва да бъдат забравени от засегнатите в него.“

Въпреки публичните уверения на Дикенс, Катрин никога не се възстановява от раздялата. Тя умира 20 години по-късно, като само най-големият ѝ син е все още до нея. Другите девет деца остават при Дикенс, който ги разубеждава да посещават майка си.

Уплашен от нов скандал, Дикенс пази връзката си с много по-младата актриса в тайна до края на живота си. Въпреки че писмата разкриват, че Тернан в крайна сметка е станала неудовлетворена от връзката, тя е станала зависима от финансовата подкрепа на Дикенс. Двамата остават заедно до неговата смърт през 1870 г.

След 15 години брак и две деца, принц Чарлз и принцеса Даяна се развеждат, защото той бил влюбен в друга

Какво е общото между Арнолд Шварценегер, Чарлз Дикенс и Том Круз: Най-скандалните разводи

След години поддържане на живописен образ на влюбени кралски особи, Даяна разкрива в интервю от 1992 г., че в много отношения бракът й е обречен, преди дори да започне. Когато тя и принц Чарлз (сега крал Чарлз III) са били сгодени, Даяна е била приятелка с Камила Паркър Боулс.

Отношенията им обаче бързо се влошават, тъй като Даяна подозирала, че Паркър Боулс и Чарлз са влюбени. Преди сватбата Чарлз подарява на приятелката си гривна с инициалите на прякорите им, издълбани от вътрешната страна. По-късно Даяна забелязва, че Чарлз има копчета за ръкавели с две преплетени C (Charles и Camilla).

Осъзнавайки, че двойката има повече от платонична връзка, Даяна разкрива на сестрите си, че не е сигурна в тези отношения. Все пак семейството й настоява, че това е единствената й възможност.

През 1992 г. Даяна разкрива в ексклузивно интервю, побрано в шест касети, че борбите в брака й в крайна сметка са довели до нейното хранително разстройство, булимия, и че е чула Чарлз да говори насаме по телефона с Камила няколко пъти по време на техния брак. Веднъж тя става свидетел на снимка на Паркър Боулс, падаща от книга, която Чарлз чете. Принцесата също споменава, че се чувства като "третото лице" в брака им, тъй като Чарлз открито показвал привързаността си към Паркър Боулс в продължение на години.

Той не признава, че има афера до 1994 г.; той и Даяна се развеждат през 1996 г., огато тя среща преждевременната си смърт през август следващата година, Чарлз се обръща към обществеността и споменава, че няма намерение да се жени повторно.

Той чака дълго време, но с Паркър Боулс официално се женят през април 2005 г.

Разводът на Дженифър Анистън и Брад Пит беше сензация в таблоидите, тъй като се завъртяха слухове за изневяра

Какво е общото между Арнолд Шварценегер, Чарлз Дикенс и Том Круз: Най-скандалните разводи

В продължение на пет години Дженифър Анистън и Брад Пит бяха един до друг в ролята на влиятелна двойка на Холивуд. Слуховете ги обвързаха за пръв път през 1999 г. Двамата ги потвърдиха потвърдиха, като се появиха като двойка на наградите Еми през септември. До ноември вече се бяха сгодили.

След нашумялата сватба през юли 2000 г., двойката се установява в новия си брак. Докато връзката им изглежда изпълнена с подчертано бляскава романтика, Анистън изненада журналистите (и в крайна сметка обществеността), като разкри, че не е сигурна дали Пит наистина е „любовта на живота й“ през 2003 г. Месеци след като тя сподели, че е готова да има бебе с Пит през 2004 г., съобщенията за аферата му с колежката му от „Мистър и мисис Смит“ Анджелина Джоли изпълниха заглавията на таблоидите. По-късно Анистън ще си спомни единствения път, когато е срещнала Джоли, малко преди да започнат снимките за съдбовния филм:

„Беше на снимачната площадка на "Приятели" - спрях и се представих... Казах, „Брад е толкова развълнуван да работи с теб. Надявам се да си прекарате наистина добре.“

На 7 януари 2005 г. Пит и Анистън официално обявиха раздялата си в писмо до списание People:

„Бихме искали да обявим, че след седем години заедно решихме официално да се разделим. За тези, които следят подобни неща, бихме искали да обясним, че нашата раздяла не е резултат от каквито и да било спекулации, съобщени от таблоидите… Ние щастливо оставаме отдадени и грижовни приятели с голяма любов и възхищение един към друг.“

Въпреки настояването на двойката, че слуховете за аферата на Пит са неверни, той започва открито да се среща с Джоли малко след като с Анистън обявяват развода си, а таблоидите полудяват от снимки на романтиката на двойката. По-късно Анистън казва пред Vanity Fair: „Светът беше шокиран и аз бях шокирана… Щях да бъда робот, ако кажа, че не чувствам моменти на гняв, нараняване, неудобство… Брад има чип за чувствителност, който липсва”.

В същото интервю за Vanity Fair от 2006 г. (годината след развода им) Анистън обсъди слуховете за изневяра и предишното си изявление, че връзката с Джоли не е фактор:

„Това, което казахме, беше вярно — доколкото знаех. Написахме го заедно, много съзнателно и се чувствахме много добре от него. Излязохме от тази връзка толкова красиво, колкото и влязохме в нея...“

Просто не знам какво се случи… Има много неща, които не разбирам, много не знам и вероятно никога няма да разбера, наистина. Така че избирам да отнеса със себе си толкова почтеност, достойнство и уважение към това, което е тази връзка, колкото мога... Избирам да повярвам на съпруга си… На този етап не бих се изненадала от нищо, но бих предпочела да му повярвам.“

Анистън също подчертава, че и тя, и бившият й съпруг са отговорни за раздялата и отричат разказа за „любовния триъгълник“. Междувременно Джоли говори пред Vogue през 2007 г. за това как тя и Пит развиват близостта си на снимачната площадка на „Мистър и мисис Смит“, като казва, че те са „последните двама души, търсещи връзка“ и твърди, че са се събрали едва след като той и Анистън са се разделили.

Относно интервюто на Джоли, Анистън заявява пред Vogue през 2008 г.:

„Там имаше отпечатани неща, които определено бяха от времето, когато не знаех, че се случва… Смятах, че тези подробности са малко неподходящи за обсъждане… Тези неща за това как тя няма търпение да стигне до работа всеки ден? Това беше наистина неудобно.“

Том Круз и Кейти Холмс най-вероятно се развеждат поради отвращението на Кейти да отглежда дъщеря си Сури в сциентологията

Какво е общото между Арнолд Шварценегер, Чарлз Дикенс и Том Круз: Най-скандалните разводи

Според Том Круз решението на Кейти Холмс да сложи край на брака им ден преди 50-ия му рожден ден е крайно неочаквано. Въпреки че звездата от Top Gun не разбирал как връзката им внезапно е приключила след шест години, репортери от таблоидите веднага спекулираха, че Холмс се опитва да спаси дъщеря им Сури от Сциентоложката църква.

След като множество списания обвиниха Круз, че е изоставил дъщеря си, звездата заведе дело за клевета на стойност 50 милиона долара. В показанията си той признава, че една от причините Холмс да напусне връзката през 2012 г. е, че тя не е искала Сури да бъде индоктринирана в противоречивия свят на сциентологията. Според строгите му правила Холмс и Сури са били етикетирани като „Потискащи лица“ – аутсайдери, с които Круз вече не можел да бъде свързван.

Въпреки това изгонване, мнозина в Сциентологията вярват, че Круз е получил преференциално отношение и че той в крайна сметка ще работи, за да гарантира, че Сури може да се присъедини отново към религиозното движение. Споразуменията за развод обаче затрудняват това, тъй като Холмс получава еднолично попечителство над Сури в преговори със строги решения, че момичето няма да бъде изложено на сциентологията.

Приятелският разказ за развода на Джеф и Маккензи Безос за 68 милиарда долара се потопи, след като таблоид пусна неговите еротични съобщения към друга жена

Какво е общото между Арнолд Шварценегер, Чарлз Дикенс и Том Круз: Най-скандалните разводи

В епоха, която започна да оценява добрата история за „съзнателно разделяне“ на знаменитостите, Джеф Безос и съпругата му Макензи обявиха, че се разделят по пътя си чрез общ пост в Twitter през януари 2019 г. Наред с други неща, те написаха:

„След дълъг период на любящо изследване и пробна раздяла, решихме да се разведем и да продължим съвместния си живот като приятели. Имахме толкова страхотен живот заедно като семейна двойка и също така виждаме прекрасно бъдеще пред себе си като родители, приятели, партньори в начинания и проекти…“

Макензи Скот, която се омъжва за Джеф Безос година преди той да основе Amazon, също обяви, че ще даде над 75% от споделените преди това акции на Amazon и контрол върху гласуването върху своите акции.

National Enquirer обаче сложи пръчка в спиците им, когато публикува експозе в дните след съобщението, в което се твърди, че Безос е имал афера с бившата телевизионна водеща Лорън Санчес. Информацията включва интимни текстови съобщения между двамата.

В отговор Безос започна разследване за това как Enquirer е получил достъп до личните му съобщения. По-късно той публикува пост в блога си в Medium, описвайки как компанията се е опитала да го изнудва да спре разследването, като заплашва да пусне незаконни изображения, които е направил.

Докато историята постави под въпрос колко приятелски е бил разводът, някои източници съобщиха, че Безос и Скот вече са се разделили, когато той е започнал да се вижда със Санчес. Все пак датата на тяхното съобщение може да подскаже, че са знаели, че историята на Enquirer идва.

Някои хора подозират, че споделената благотворителност и бизнес начинания на двойката може да са причината те да се стремят грациозно да се откажат от връзката си, вместо да разкрият истината. Скот изигра решаваща роля в основаването на Amazon и тя и Безос наскоро оглавиха фонд за борба с бездомните на стойност 2 милиарда долара. Въпреки това някои експерти предполагат, че положителното въртене на проваления брак е било трик на двойката, за да спасят проектите си.

От публично оповестените споразумения разводът на Безос се нарежда най-високо, тъй като те уреждат раздялата си за около 38 милиарда долара.

Разводът на Бил и Мелинда Гейтс след 27 години може да се окаже най-скъпият развод в историята

Какво е общото между Арнолд Шварценегер, Чарлз Дикенс и Том Круз: Най-скандалните разводи

Милиардерите Бил и Мелинда Гейтс официално обявиха развода си след почти три десетилетия брак през май 2021 г. Въпреки че първоначалните причини за раздялата не бяха оповестени публично, Мелинда по-късно разкрива в интервюта, че много проблеми, включително предполагаемите извънбрачни връзки на Бил и неговото запознанство с Джефри Епщайн, в крайна сметка я довежда до осъзнаването, че двамата вече нямат здрав брак. Говорейки за многото фактори през 2022 г., Мелинда разказва на Гейл Кинг:

„Определено вярвам в прошката, така че си помислих, че сме преживели част от това... Не беше един момент или едно конкретно нещо, което се случи. Просто дойде момент, в който имаше достатъчно неща, чрез които осъзнах, че просто не е здравословно и не можех да се доверя на това, което имахме.“

Двойката се съгласява, че никой няма да плаща издръжка на другия и по това време се смяташе, че Бил има 152 милиарда долара. Ако приемем, че двойката раздели доходите си, всеки финализира раздялата си със 76 милиарда долара. Въпреки че условията на развода не бяха публично оповестени, тази сума щеше да бъде най-голямото споразумение в историята.

Въпреки че не са приятели, Мелинда запазва "приятелско" отношение към бившия си съпруг и баща на трите им деца. Двамата все още са съпредседатели на Фондация Гейтс, благотворителна организация на стойност 51 милиарда долара.

Снимки: Getty Images