Изминалата година беше много интересна, след застоя заради пандемията от Ковид-19, защото срещите на живо със учени и специалисти - светила в естетичната медицина и дерматология, са изключително важни.

Това заяви в ефира на специализираното предаване на Дарик радио "Най-добрите болници и лекари" д-р Магдалина Гюрова от Клиниката по естетична дерматология и лазерна терапия в Пловдив „Derma Plus“. Д-р Гюрова през изминалата 2022 година присъства на редица престижни форуми от световен мащаб, посветени на новостите в бранша.

Вече не говорим просто за пластични операции или за обем за изглаждане, а за иновации в името на красотата като биорегенерацията, колагеностимулиращата и биоревитализиращата терапии. Те обаче не могат да „изместят“ популярните ботокс и хиалурон и затова очакванията са най-новите методики и продукти в борбата със стареенето и белезите да бъдат комбинирани. За да се използват обаче в максимална степен обаче постиженията на естетичната медицина, е много важно да се спазва здравословен начин на живот и хранене и да се поддържа хормонален баланс, особено след 40-45 годишна възраст", обясни д-р Магдалина Гюрова.

А ефектите от прилагането на новостите в естетичната дерматология са безспорни и видими, категорична е тя - възстановяване блясъка и плътността на увредената кожа, повишаване на  нейната еластичност, предотвратяване и профилактиране появата на отпускане, редуциране фините бръчици, намаляване признаците на стареене, подобряване вида на белезите.

Не по-малък е ефектът и от неоперативния лифтинг, който е комбинация от всички изброени методи, добави дерматологът. След процедурата кожата започва да произвежда свой собствен колаген, което я прави възможно най-близка до естествените процеси в тялото, обясни тя.

Веднага след провеждане на неоперативния лифтинг се наблюдава възстановяване на лицевия обем, оформя се контурът на лицето, бръчките се заглаждат, кожата се подмладява. Ефектът е незабавен и видим с просто око веднага след терапията.

След първото инжектиране ефектът от проведения неоперативен лифтинг е видим повече от 1 година. При всяко следващо поставяне резултатът става все по-дълготраен и може да се задържи до около 3 години.

Неоперативния лифтинг е и много добра подготовка на тъканите за оперативна интервенция.

Една процедура може да бъде изпълнена блестящо, но да не донесе желания резултат. Това се случва при подценяване на първичния преглед и преценката на специалиста за подбора на подходящата терапия, припомни още специалистът.

Д-р Гюрова вече разказа в ефира на Дарик за предимствата и ефекта от ботокса за изглаждането на т.н. „пачи крак“ и „нервни бръчки“, както и за втората изключително разпространена процедура за разкрасяване на лицето с хиалурон.

По отношение на лазерната терапия в естетичната дертамология специалистът подчерта, че тя е безопасна, ефективна и без странични ефекти, само ако се приложи правилно

Още за новостите в бранша чуйте в интервюто на Искра Койчева с д-р Магдалина Гюрова.

Асистент продукция, автор и водещ: Искра Койчева

Продуцент и редактор: Лалка Златанова

Монтаж, саунд дизайн и постпродукция: Петър Тодоров