Красиви и чувствени устни, подмладено и освежено лице – всички жени искат това. Във века, в който живеем, това е напълно възможно, обръщайки се към естетичната медицина.

В ефира на специализираното предаване на Дарик радио "Най-добрите болници и лекари" д-р Магдалина Гюрова от Клиниката по естетична дерматология и лазерна терапия в Пловдив „Derma Plus“ вече разказа за предимствата и ефекта от ботокса за изглаждането на т.н. „пачи крак“ и „нервни бръчки“. Продължаваме с всичко, което трябва да знаете за втората изключително разпространена процедура за разкрасяване на лицето – а именно с хиалурон.

Много от пациентите не са запознати с разликата между двете процедури, а това е много важно, защото някой от тях ще имат нужда от ботокс, други от хиалурон, а трети – от комбинирана терапия. Както вече обясних, ботоксът е препарат, който блокира активността на мускулатурата, т.е. не позволява мускулите да се съкращават и да образуват мимически бръчки. Докато хиалуроновите филъри имат съвсем друго приложение. Те са обемозаместващи. С тях, освен това, можем и да регенерираме кожата, обясни пред Дарик д-р Гюрова.

Самата хиалуронова киселина действа на няколко нива – върху костните структури, съединителните тъкани, мастните депа и регенерация на кожата, казва още дерматологът.

Много е важен изборът на препарата и когато решите да си правите такава процедура да попитате лекаря с кой препарат има най-много опит и да се доверите на препоръките му за коя част на лицето ви точно кой вид хиалурон ще използва, за да постигне съответния ефект, категорична е още д-р Гюрова.

Кои са основните видове хиалуронови филъри и за какво се използват, защо е толкова важен избора на подходящ филър и как да разберем, че този, който ни поставят, е качествен, боли ли поставянето на хиалурон и колко дълго продължава ефектът, в кои случаи не бива да бъде поставян хиалурон и какво трябва да НЕ прави пациентът след процедурата, чуйте от интервюто с д-р Магдалина Гюрова от Клиниката по естетична дерматология и лазерна терапия в Пловдив – "Derma Plus".

Продуцент и редактор: Лалка Златанова

Асистент продукция, автор и водещ: Искра Койчева

Монтаж, саунд дизайн и постпродукция: Петър Тодоров