Проблемът е вече, че цените са ниски, а не високи. Това мнение изрази икономистът Лъчезар Богданов във форума за идеи на Дарик радио "Стълбището". Според него инфлацията вече не е големият проблем за 2023 година. Той посочи, че тя е комплексен феномен и не може всички промени в цените да се влияят от нея, а има и други фактори като господстващото положение, повишаващата се цена на труда и ефекта на по-високото търсене.  Богданов подчерта, че ако управляващите разрушат някои от основните стълбове на икономическото развитие, след това всички ще страдат много години. Чуйте още от думите на Лъчезар Богданов.

Нарастване на цените от щанда до касата и продукти с изтекъл срок на годност

Голяма част от бизнеса миналата година се справяше добре и въпреки това държавата му даде още 11 млрд. лева помощи, защото се твърдеше, че кризата е го убие, а тя беше благоприятна за бизнеса. Това каза икономистът Георги Ангелов във форума за идеи на Дарик радио "Стълбището". По думите му, ако те не бяха раздавани, в момента щяхме да говорим какво ще правим с толкова много пари. Според него не е нормално да се дават помощ от бюджета на свръх печеливши фирми. Чуйте какво още обясни Георги Ангелов пред водещия Константин Вълков. 

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Четете актуалните новини за предсрочните парламентарни избори, анализи, коментари и всичко от деня на вота:

Парламентарни избори 2023 - Дарик

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм