Създаването на Детско-вокално театрална формация „Таласъмче“ се е случило съвсем случайно. „Нещото, което винаги ме е тревожило и възмощавало, е как музиката да има по-добра реализация и да стигне до сърцата на хората – чисто визуално и артистично. Чрез комбинацията на музиката, танца и актьорското майсторство това е възможно“, каза пред Дарик художественият ръководител на формацията Димитър Костанцалиев.

Чакащи артисти: Show must go on

Димитър Констанцалиев, Тодор Янкулов и Юлияна Томова - Милева

„Ние учим децата не толкова на актьорско майсторство, а това е майсторството да живееш. Да се справяш със ситуация. Театърът е един тренажор за живота, комбиниран с хубавата музика и танц“, сподели Тодор Янкулов.

Топ 10 най-добри песни за 2022 година

„Изминалата година беше много емоционална. Страшно много труд хвърлихме за създаването на мюзикъла „В царството на мюзикълите“, с който отпразнувахме 30-годишнината на формацията. Продължаваме да играем и други две представления в Софийската опера“,  разказа Юлиана Томова-Милева.

Фабио Армилиато и Фабрицио Моката: Тангото е музика, която говори на душата, но и на тялото и на сърцето

„Винаги ми е любим моментът, когато някое дете направи против. Децата трябва да могат да мислят и говорят. Когато направи пробив, детето придобива самочувствие и става фактор, който води другите. Целта е да се направи колектив – не от идивиди, а от личности“, добави Тодор Янкулов. Той посочи, че тогава се получава хубавото нещо, когато всеки поема отговорност и пази и другите.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Darik.bg на живо:

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм