По случай националния празник на България поздравления и послания отправиха лидерите на някои от парламентарно представените политически формации в своите профили в социалните мрежи.

Под звуците на националния химн и на стори в социалните мрежи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов написа – „Честит национален празник, българи!“. Той поднесе цветя пред паметника „Майка България“ заедно с младежите от ГЕРБ - Велико Търново.

И втората политическа сила избра публикация във Фейсбук. Съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков публика снимка със семейството си от плаж Корал. „Днес да бъдем свободни изисква далеч по-малки и не толкова героични действия, но трябва да продължим да носим отговорността, че свободата зависи от всеки един от нас“, написа Петков.

Да сме единни в името на силна, европейска България и нейния народ, призова председателят на ДПС Делян Пеевски.

Лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов написа, че най-вече не трябва забравяме, че свободата не ни е дадена даром и че тя трябва да се защитава всеки божи ден.

С публикация и клип с изпълнението на националния химн лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов призова – историята да не се преиначава и да не се омаловажава смъртта и героизма на всички, загинали в Руско-турската освободителна война.