САЩ публикуваха кадри от блъскането на руски самолет в дрон, предаде Би Би Си.

Разсекретени кадри от американската армия показват момента, в който руски самолет се разбива в американски дрон във вторник.

Сблъсък между руски изтребител и дрон на САЩ над Черно море

Припомняме, че руски самолет се сблъска с американски дрон над Черно море.

Европейското командване на ВВС на САЩ потвърди, че руски Су-27 се е сблъскал с американски дрон MQ-9, като безпилотният апарат е паднал в международни води.

Обвинения между Вашингтон и Москва заради сваления американски дрон

Два руски самолета Су-27 извършиха днес опасно и непрофесионално прихващане на безпилотен апарат MQ-9 на американските военновъздушни сили, който оперира в международното въздушно пространство над Черно море", съобщи от своя страна Европейското командване за САЩ, цитирано от stiripesurse.ro.

Около 7:03 ч. (централноевропейско време) един от руските самолети Су-27 е ударил витлото на MQ-9, което е накарало американските сили да приземят MQ-9 в международни води. Няколко пъти преди сблъсъка самолетите Су-27 са изхвърлили гориво и са прелетели пред MQ-9 по безразсъден и непрофесионален начин. Този инцидент демонстрира липса на компетентност, освен че е опасен и непрофесионален“, съобщава Европейското командване за САЩ.

Николай Марченко по Дарик: Руските провокации над Черно море са своеобразно международно тролене

Военновъздушните сили на САЩ в Европа извършват полети на въздухоплавателни средства в Европа над суверенна територия и в цялото международно въздушно пространство в координация с приложимото право на страната домакин и международното право. За да подкрепят европейската колективна отбрана и сигурност, тези мисии подпомагат националните цели на съюзниците, партньорите и САЩ.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Четете актуалните новини за предсрочните парламентарни избори, анализи, коментари и всичко от деня на вота:

Парламентарни избори 2023 - Дарик

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм