Министър-председателят на Сингапур Лорънс Уонг обеща „задълбочено разследване“ на инцидента, няколко часа след като 143 пътници и екипаж бяха върнати в Сингапур от Банкок заради турбуленция. При инцидента загина британски гражданин, а други 30 пасажери бяха ранени. 7 души са с опасност за живота.

Сингапурското бюро за разследване на безопасността на транспорта ще проведе „задълбочено разследване“, каза още министър-председателят.

Още веднъж изказвам най-дълбоките си съболезнования на семейството и близките на загиналите. Също така се надявам и се моля ранените да се възстановят и да се завърнат скоро у дома", каза той.

Правителството ще започне и изплащане на обезщетения на ранените при инцидента.

Вече е ясно, че самолетът на Сингапурските авиолинии е навлязъл във въздушен джоб над Мианма е започнала изключително силна турбуленция. Всеки без колан на практика се е озовал във въздуха. По това време екипажът е сервирал закуската, затова и голям брой пътници са ранени. 

Бибиси посочва, че 73-годишният британец, който загина при инцидента, най-вероятно е получил инфаркт.

Разследващите от Сингапур и САЩ, където е базирана компанията Boeing, производител на въпросния самолет, са изпратили служители, които да проучат обстоятелствата на инцидента.