За 31-ва поредна година Добрички панаир АД ще проведе изложение „СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО  И ВСИЧКО ЗА НЕГО”, от 30.08 до 2.09.2023 г. в СК „Простор” гр. Добрич.  Тази година  ще бъде представена  едрогабаритна и малогабаритна техника, строителни инструменти и машини, електрическа, акумулаторна и бензинова техника, различни  видове  и марки прикачен  и навесен  инвентар,  агродронове, семена, препарати за растителна защита и др. За първи път на изложението ще се представи фирма от Гърция. Тя оперира на гръцкия пазар и на Балканите в производство и търговия с торове, фуражи, ориз и посадъчен материал. Научните институти ще бъдат представени от местния Добруджански земеделски институт- Ген. Тошево.

В рамките на изложението:

ЕВРОПА ДИРЕКТНО ДОБРИЧ
организира
Информационно събитие:
„Земеделието в Плана за възстановяване и устойчивост и Новата Обща селскостопанска политика"

Дата: 30 август 2023г. от 11:30 часа,
Място: Открита площ, срещу входа на зала „Добротица“ - СК „ПРОСТОР“

 
Ще бъдат представени следните теми:
- Възможности за финансиране предлагани в НПВУ и Стратегическия план (в продължение на политиката на ПРСР)  – инвестиции в технологична и екологична модернизация, ефективно управление на води в земеделски стопанства.
- Бъдещи интервенции (подпомагане) по Стратегическия план предоставяне на земеделските стопани и други участници в селскостопанския сектор.

Официалното откриване е предвидено за 30 август от 10:00ч. СК„Простор”