Изложба живопис на Неделчо Кучков ще бъде открита от 17,30 часа в хасковската галерия „Форум“. За автора това е 31-та му самостоятелна изложба. 


Той е популярен сред българските и чуждестранни ценители на изобразителното изкуство със сюрреалистичните си творби, с вплетени в тях декоративни елементи.


До момента Неделчо Кучков има 30 самостоятелни изложби, повечето от които в България, Унгария и Германия. Участвал е в общи национални и международни изложби на СБХ в Австрия, Словакия и Турция. Има участия в много национални и международни пленери по живопис.


Негови картини са притежание на галерии и колекционери в България, Беларус, Полша, Унгария, Германия, Япония, ОАЕ, Канада, Франция, Гърция, Албания и САЩ .


Роден е в Любимец през 1960 г. Рисуването е неговата детска мечта, която го води в Художествената гимназия в Пловдив. Той е в първия й випуск, който завършва през 1981 година.


През 1984 г. става член на Дружеството на Художниците – Хасково, където се премества да живее и до днес. През 1992 г. е приет за член на Съюза на българските художници – София.