Младите хора, между  20 и 30 години, стават все по-често жертви на паник атаки. Те са много грамотни в модерните технологии, но абсолютно битово и социално неграмотни, а това е почвата върху която много лесно се развиват фобии и паник-атаки. Анализът върху последните изследвания съобщи пред Дарик Иво Величков, един от най-известните психотерапевти у нас, председател на Българската асоциацията по хипноза, преподавател и автор на поредица книги.

Поколението, което изследователите наричат Snowflake (“Снежинки“) има най-комфортния начин на живот - то не е ангажирано с мисълта за оцеляване и не знае какво е живот без интернет. Годините, които трябва да бъдат красивата лудост на младостта, се превръщат за тях във време на тревожност и нежелание за поемане на отговорност, коментира още в предаването "Шифърът на тялото" Иво Величков.

Факт е, че и все повече родители се обръщат за помощ към специалисти, с желание да помогнат на децата си, които са се „сраснали“ с интернета и мобилните устройства.

Психотерапевтът подчерта, че в повечето случаи, тези млади хора,  имат нужда от цялостна пренастройка и психолозите не могат да помогнат, работейки само върху един проблем.

 Правилно е да гледаме цялата картина, а не само конкретни детайли от нея, каза още пред Дарик Иво Величков.


Още по темата може да чуете в прикачения звуков файл. С Иво Величков разговаря Лалка Златанова.

 Аудиосериалът "Шифърът на тялото", може да следите в обзорната програма на Дарик от студиото в Пловдив, както и на сайта ни darik.bg.