Пред журналисти в пресклуба на БТА в Плевен беше представена листата на ПП "Възраждане" за област Плевен на кандидатите за народни представители в 50-то Народно събраниие за изборите, които ще се проведат на 9 юни, успоредно с тези за Европарламент.  

В срещата с медиите участваха народният представител Ивелин Първанов, който е водач на листата, Кирил Тодоров - общински председател на "Възраждане" - втори в листата, Виктория Мучанова - пета в листата и Ралица Петрова.

Ивелин Първанов е водач на листата на ПП „Възраждане“ за област Плевен за Парламентарните избори

„Най-важното решение е в ръцете на избирателите и ние трябва да мотивираме хората да излязат от апатичното си състояние и да разберат, че бъдещето на България, тяхното бъдеще и това на региона зависи от самите тях. Колкото са по-активни, толкова по-добре за България, защото при 35 – 40 процента избирателна активност няма как да бъде представена масата от населението.

Конкретно за област Плевен и в републикански план, за нас най-важният геостратегически проект остава АЕЦ „Белене“. Знаем, че досегашните правителства винаги бяха против него. Това е проект, който осигурява работни места не само за област Плевен, но и ще осигури бъдещето на икономиката на целия народ", каза Ивелин Първанов.

„Не можем да оставим България да бъде енергийно зависима от външни доставчици. Ние считаме, че екологично чистата енергия е атомната и след като е изграден този огромен комплекс при Белене, той трябва да бъде оползотворен“, добави Първанов.

Ивелин Първанов е водач на листата на ПП „Възраждане“ за област Плевен за Парламентарните избори

Относно изграждането на АЕЦ "Белене" за Дарик радио, водачът на листата на "Възраждане" каза още:

"Мисля, че има и други политически партии, които биха застъпили тази теза, но не мога да нося отговорност за това, какво ще решат те в ключовия момент. Някои от тях можеха да реализират проекта преди 10 или 15 години и ние вече да имаме  една работеща електроцентрала, но ние знаем, че тогавашният политически елит предпочиташе да печели пари за сметка на държавата, без да се грижи за народа. 

Все пак считам, че голяма част от редовите членове и на други партии и политически сили, преценяват трезво ситуацията, тъй като те живеят тук и разбират, колко е елементарно решението на тези проблеми.

Трябва само да има политическа воля и от "Възраждане" правим точно това - специалисти има, но те са направили компромис със съвестта си или са изпаднали в някаква апатия, защото политическата воля на досегашното статукво ги е мачкала".

Ивелин Първанов е водач на листата на ПП „Възраждане“ за област Плевен за Парламентарните избори

Общинският лидер на партията Кирил Тодоров каза, че при подготовката на листата, която включва имената на 12 кандидати водещ е бил балансът между общините в област Плевен. В нея са включени млади хора и такива с опит, представители на различни професии.

Ивелин Първанов е водач на листата на ПП „Възраждане“ за област Плевен за Парламентарните избори

Тодоров припомни други два акцента, които остават като водещи в работата на бъдещите депутати от "Възраждане": решаването на проблема с трафика в града, след като автомагистрала "Хемус" стигне до пътен възел "Плевен", както този при кръговото кръстовище за квартал "Сторгозия", което е и входно за влизащите от София автомобили.